Øyhopping i Hellas

Får du ikke nok av gresk øyliv? Da har vi et hett tips: Øyhopping i Dodekanesene.

Det er mange gode båtforbindelser og kort reisevei til små, bedagelige øyer i denne øygruppen. Fly til Rhodos eller Kos, og hopp videre!

Sjarmen med øyhopping er nettopp det uforutsigbare. Det å ikke vite helt hvor man befinner seg i morgen og hvor lenge man skal være der. Kanskje treffer du noen som forteller deg om en liten øy du knapt har hørt om, og kanskje blir du så betatt når du kommer dit at du blir der resten av ferien? Ta en dag av gangen. Som grekerne.

Start planleggingen her

Det er ikke så vanlig å båtloffe i denne skjærgården som fra for eksempel fra Athen og rundt Santorini. Men det er kortere fergeturer mellom øyene og mange avganger – og i det hele tatt mindre stress. Og på noen av disse øyene blir du kanskje slått av et ønske om at det ikke gikk noen båt derfra igjen.

Symi (nord for Rhodos) er kanskje den aller mest sjarmerende øya i Dodekanesene. Byen ligger som et amfiteater rundt havnen og får deg til å tvile på om du finner et like vakkert postkort. Høye fjell, dype daler og virkelig bortgjemte strender.

Tilos (enda nærmere Rhodos) er den greske øyverdenen slik den var for flere tiår siden. Liten og fredelig og helt perfekt for deg som lengter etter å gjøre ingenting.

Telendos (nord for Kos, rett utenfor Kalymnos) er en knøttliten øy med ca. 50 innbyggere og ett hotell.

God øyferie!

 

Kategorier