Øyhopping i Hellas

Øyhopping i Hellas

Øyhopping i Hellas

Hvis du er blant dem som ikke kan få nok av langsomt gresk øyliv har vi et hett tips:

Øyhopping i Dodekanesene.

Her er det bedre båtforbindelser og kortere reisevei til små, bedagelige øyer enn mange aner. Fly til Rhodos, Kos eller Samos og bare hopp i det!

Sjarmen med øyhopping er nettopp det uforutsigbare. Det å ikke vite helt hvor man befinner seg i morgen og hvor lenge man skal være der. Kanskje treffer du noen som forteller deg om en liten øy du knapt har hørt om, og kanskje blir du så betatt når du kommer dit at du blir der resten av ferien. Ta en dag av gangen. Slik som grekerne.

Det er ikke så vanlig å båtloffe i denne skjærgården som fra for eksempel Athen og Santorini. Men det er kortere fergeturer mellom øyene og mange avganger – og i det hele tatt mindre stress. Og når du går i land på noen av øyene skulle du ønske at det ikke gikk noen båt tilbake igjen.

Symi (nord for Rhodos) er kanskje den aller mest sjarmerende øya i Dodekanesene. Byen ligger som et amfiteater rundt havnen og får deg til å tvile på om du finner et like vakkert postkort. Høye fjell, dype daler og virkelig bortgjemte strender.

Tilos (enda nærmere Rhodos) er den greske øyverdenen slik den var for flere tiår siden. Liten og fredelig og helt perfekt for deg som lengter etter å gjøre ingenting.

Telendos (nord for Kos, rett utenfor Kalymnos) er en knøttliten øy med ca. 50 innbyggere og ett hotell.

Leros (litt lenger nord) har litt turister, men øya er så fredelig og ekte at det er helt unødvendig å arrangere “gresk aften”.

Patmos (litt nærmere Samos) har et sofistikert, litt eksklusivt miljø og et stort munkekloster. Populær blant både jetsettere og pilegrimer.
God øyferie!

Start planleggingen her – Øyhopping i Hellas

  • M

    Og thassos:
    ferietips.blogg.no

Kategorier