5 cruisemyter

Hva tenker du når du hører “cruise”? Blått hår og strikkeklubb? Det er mange myter rundt cruisereiser, men det er med disse som med myter flest – de stemmer ikke helt med virkeligheten.

 

MYTE NR. 1: CRUISE ER BARE FOR AMERIKANSKE PENSJONISTER

Dette er noe som henger igjen fra tidligere. I gamle dager var gjennomsnittsalderen høy, og de fleste passasjerene var amerikanske par i pensjonsalder. I dag reiser mennesker i alle aldre på cruise: unge voksne, barnefamilier, par og pensjonister. Nasjonalitetene om bord er mange, og det finnes noe å gjøre for alle om bord.

MYTE NR. 2: DET ER DYRT, OG VANSKELIG Å BESTILLE

Neida! Når man reiser på cruise er det meste inkludert i prisen, både helpensjon, underholdning og aktiviteter om bord. Reiser man med Ving får man også fly tur/retur og hotellovernatting inkludert i prisen. Og alt bestilles enkelt på ving.no.

LES MER: Her kan du se cruiseruter, skip og priser

 

MYTE NR. 3: DU KOMMER TIL Å KJEDE DEG

Dagens cruiseskip er som store, flytende All Inclusive-hotell med masse fasiliteter, aktiviteter og underholdning. Risikoen for å kjede seg er med andre ord liten. Det finnes bassengområder, sportsaktiviteter, sceneshow og barneklubber om bord. På Anthem of the Seas,  verdens mest høyteknologiske cruiseskip, finnes flere banebrytende og spektakulære fasiliteter for den nysgjerrige. Når skipene legger til kai er det også masse spennende å utforske i land.

MYTE NR. 4: DET ER ALLTID STRENG KLESKODE I RESTAURANTENE

Ombord på cruisene med Royal Caribbean International, Celebrity Cruises och Costa Cruises kan du gjerne kle deg avslappet til middag, men antrekket bør være pent. Enkelte kvelder arrangeres festligheter der du, om du vil, tar på deg finstasen og mingler med kapteinen før middagen. Vil du heller kjøre en mer avslappet stil velger du bare en av de mange á la carte-restaurantene eller buffétrestauranten.

LES MER: Slik er det på Costa Cruises

MYTE NR. 5: DU REKKER IKKE Å SE NOE PÅ STOPPENE

Som regel legger skipene til kai tidlig om morgenen og blir liggende ca. 10 timer (i gjennomsnitt). Dagen kan med andre ord utnyttes til fulle. Noen skip blir også liggende til kai over natten. I løpet av cruiset stopper man mange spennende steder, gjerne i forskjellige land, og kan oppleve vakre øyer eller velkjente storbyer. Det finnes flust av arrangerte utflykter å velge mellom hvis man ikke føler for å utforske på egen hånd.

LES MER: Her bør du gå i land på cruise

 

Hva tenker du om cruise? Har du vært på cruise og vil dele erfaringen med oss?
Bruk kommentarfeltet nedenfor ⇓

 

 • Birger Kjølberg

  Transatlantic, Middelhavet, Karibia, alle med Celebrity. Prøvd andre cruiserederier også. Celebrity ruler. Aldri et kjedelig øyeblikk. Begynner å fa abstinens nå. Må vel gjøre noe med det snart.

 • Tor Hake

  Jeg hadde alle de vanlige fordommer mot enorme cruiseskip og hopetall med mennesker. Men på Celebrety Reflexion til det sørøstlige Karibien ble jeg kvitt de fleste! Bare så synd at alle fristende pooler og jacuzzier fikk være for alle andre – jeg klarte å brekke et skulderbein på dag 2. Men passatvindene var der, solen var der, muligheten til å komme litt rundt, når vi lå i land var der. – Men en ting er “aldri mer” for å være på havet i syv dager: Fly til Heathrow 5, halsing til Heathrow 3, masing til ett-døgns hotell i Miami (ikke spesielt eksotisk, nei), sight-seeing for-å-få-tiden-til-å-gå fra skipet la til om morgenen til returflyet i kveldingen. Selv om man i egne øyne er sprek og rask åttiåring, så ble det litt i overkant. – Så neste gang må det bli direktefly til Miami, eller helst til San Juan. Tenk om Ving kunne tilby noe sånt!

  • lenkongerud

   Hei Tor. Så hyggelig å høre at du hadde det fint på cruise, til tross for uhell og det hele! 🙂

   • Tor Hake

    Jeg leser, Len, at du har vært i mange land og at er “teksforfatter” i Ving (uten at jeg helt har fått med meg hva det nå er). Jeg kan gjerne bidra med et par reisetips, som er litt utenfor allfarvei i turistbrosjyrene:
    Europa: Bosnia og Herzegovina – Sliter fortsatt med ettervirkninger av borgerkrigen i nittiårene. Beskjeden turisme, men desto større anledning til å komme i prat med folk om fortidstraumer og fremtidsdrømmer. Sarajevo med sin helt spesielle gamleby og te-barer. Det gamle toget gjennom praktfull natur mellom Sarajevo og Mostar – Mostar som slår knock out på Dubrovnik i nabolandet når det gjelder stemning og autensitet.
    Asia: Hva med Bangladesh, som ingen turoperatører har på sine lister. Som myldrer av mennesker, årlige oversvømmelser, storbyslum – men enda mer: Fantastiske tehager oppe i nordøst, verdens lengste (tror jeg) sammenhengende sandstrand på østsiden av Bengalbukta fra Chittagon og langt nedover i Myanmar.
    Og, kjære Len, man kan alltids finne måter å ha det fint (på cruise) på, selv om det oppstår uhell. Men kanskje du kunne bruke din “posisjon” (?) til å få Ving til å satse på direktefly til Florida for alle oss som gjern vil cruise i Karibien! Lykke til.

 • Sindre Foss

  jeg skal på cruise med rccl i 2017 over atlanteren å det blir like gøy som altid trur jeg !! har aldri kjedet meg på cruice men dette lir første gang jeg skal som 19 åring med andre ord jeg kan bruke alle facilitetene ombord båten. det er å ambefale for alle spesielt barne familier. dette blir ikke det siste for å si det sånn altid noe å finne på

  • lenkongerud

   Så kult! God tur når den tid kommer 🙂

 • Vel, det er alltid morsomt å avkrefte myter! Jeg har fremdeles tilgode å feriere på en cruisebåt, men kanskje 2016 blir året? 🙂

  • lenkongerud

   Det kan vi anbefale, Christina! Tipper du kan få cava til lunsj om bord også. 🙂