5 cruisemyter

Hva tenker du når du hører “cruise”? Blått hår og strikkeklubb? Det er mange myter rundt cruisereiser, men det er med disse som med myter flest – de stemmer ikke helt med virkeligheten.

 

MYTE NR. 1: CRUISE ER BARE FOR AMERIKANSKE PENSJONISTER

Dette er noe som henger igjen fra tidligere. I gamle dager var gjennomsnittsalderen høy, og de fleste passasjerene var amerikanske par i pensjonsalder. I dag reiser mennesker i alle aldre på cruise: unge voksne, barnefamilier, par og pensjonister. Nasjonalitetene om bord er mange, og det finnes noe å gjøre for alle om bord.

MYTE NR. 2: DET ER DYRT, OG VANSKELIG Å BESTILLE

Neida! Når man reiser på cruise er det meste inkludert i prisen, både helpensjon, underholdning og aktiviteter om bord. Reiser man med Ving får man også fly tur/retur og hotellovernatting inkludert i prisen. Og alt bestilles enkelt på ving.no.

LES MER: Her kan du se cruiseruter, skip og priser

 

MYTE NR. 3: DU KOMMER TIL Å KJEDE DEG

Dagens cruiseskip er som store, flytende All Inclusive-hotell med masse fasiliteter, aktiviteter og underholdning. Risikoen for å kjede seg er med andre ord liten. Det finnes bassengområder, sportsaktiviteter, sceneshow og barneklubber om bord. På Anthem of the Seas,  verdens mest høyteknologiske cruiseskip, finnes flere banebrytende og spektakulære fasiliteter for den nysgjerrige. Når skipene legger til kai er det også masse spennende å utforske i land.

MYTE NR. 4: DET ER ALLTID STRENG KLESKODE I RESTAURANTENE

Ombord på cruisene med Royal Caribbean International, Celebrity Cruises och Costa Cruises kan du gjerne kle deg avslappet til middag, men antrekket bør være pent. Enkelte kvelder arrangeres festligheter der du, om du vil, tar på deg finstasen og mingler med kapteinen før middagen. Vil du heller kjøre en mer avslappet stil velger du bare en av de mange á la carte-restaurantene eller buffétrestauranten.

LES MER: Slik er det på Costa Cruises

MYTE NR. 5: DU REKKER IKKE Å SE NOE PÅ STOPPENE

Som regel legger skipene til kai tidlig om morgenen og blir liggende ca. 10 timer (i gjennomsnitt). Dagen kan med andre ord utnyttes til fulle. Noen skip blir også liggende til kai over natten. I løpet av cruiset stopper man mange spennende steder, gjerne i forskjellige land, og kan oppleve vakre øyer eller velkjente storbyer. Det finnes flust av arrangerte utflykter å velge mellom hvis man ikke føler for å utforske på egen hånd.

LES MER: Her bør du gå i land på cruise

 

Hva tenker du om cruise? Har du vært på cruise og vil dele erfaringen med oss?
Bruk kommentarfeltet nedenfor ⇓