4 unike hotell på Cuba

Å bo på hotell på Cuba er ikke som å bo på hotell i resten av verden. Øyas unike forhistorie som lekegrind for den amerikanske overklassen, bakgård for mafiaen og revolusjonære fortid sitter bokstavelig talt i veggene på flere av hotellene.

1. Nacional de Cuba, Havanna

Dette er et av de hotellene man bør ha bodd på en gang i livet. Hotellet ligger praktfullt til på en klippe over Malecón, med utsikt over havet. Dette berømte og legendariske Art Deco-hotellet fra 1930 har huset mang en kjendis opp gjennom tidene – Buster Keaton, Frank Sinatra, Ava Gardner og Winston Churchill har alle vært gjester her, og det med god grunn. Med beliggenhet midt i bydelen Vedado, med god utsikt over både havet og byen er dette hotellet det ideelle utgangspunktet for å utforske Havanna.

Her nyter du elegante og vakre lounger, og en nydelig hage som omgir bassengområdet. Hotellet har fire restauranter, flere barer og underholdning flere kvelder i uken. Nacional De Cuba har en nattklubb med et fargesprakende show. I nattklubbens restaurant kan du spise før showet begynner.

Nacional de Cuba

2. Ambos Mundos, Havanna

Ambos Mundos er et klassisk hotell i kolonistil fra 1920, der den gamle atmosfæren sitter i veggene. Hotellet var Ernest Hemingways favorittsted da han først kom til Cuba. Rommet (nr. 511) der han blant annet skrev “Klokkene ringer for deg” er bevart som museum, der hotellets gjester har gratis entré. Fra hotellets restaurant på takterrassen har du flott utsikt over gamlebyen. Ambos Mundos ligger sentralt, nær Plaza de Armas og katedralen.

LES OGSÅ: Praktiske tips til Cuba-reisen

Ambos Mundos

3. Tryp Habana Libre, Havanna

Havannas høyeste og mest symbolske hotell. Hovedkvarter for Fidel Castro i månedene etter revolusjonen i 1959, da hotellet også skiftet navn fra Havanna Hilton til Habana Libre – Fritt Havanna. Suite 2324 var Fidel Castros kontor og her ble det holdt pressekonferanser og viktige møter med landets ledere. Sovjetunionens første ambassadekontor på Cuba disponerte også en periode to etasjer på hotellet.

LES OGSÅ: På Cuba med Dag Hoel

Tryp Habana Libre

4. Melia Las Americas, Varadero

Melia Las Americas er et førsteklasses hotell som ligger med Varaderos hvite strender på den ene siden og golfbanen på den andre. Dette området var i sin tid eid av en av den amerikanske multimillionæren Dupont, verdens største produsent av kjemisk produkter. Det som i dag er klubbhuset til golfbanen, ble bygget som Duponts ultimate sommerresidens og fikk navnet Xanadu, etter det eksotiske palasset til den kinesiske legenden og krigeren Kublas Khan.

Dyrebart trevirke ble fraktet helt fra Santiago de Cuba for bruk til tak, trapper og listverk og gulv og bad ble laget av cubansk, italiensk og spansk marmor. I kjelleren fikk han i 1932 installert Latin-Amerikas største, private orgel. Det spektakulære bygget er i dag åpent for publikum, og er det perfekte stedet for en forfriskende drink og en sigar etter et slag golf. PS! Bor du på Melia Las Americas i over 10 netter, får du en gratis runde golf på golfbanen.

Meliá Las Americas