Aktiv ferie på Kypros

Running feets

Å være aktiv på ferie krever planlegging og samarbeid, men har du motivasjonen og viljen kan du gjøre mye ut av det. Du trenger ikke ta det helt ut slik vi gjør, det holder lenge med en times aktivitet eller to hver dag. Da kan du nyte den gode maten og drikken med god samvittighet etterpå. Bonusen er at du kommer hjem til det stressende hverdagslivet i bedre form enn da du dro.

Skrevet av Kari F. Lingsom. Hun var nylig én uke på Kypros hvor en aktiv ferie var i fokus. Her er hennes beste tips!

Trening på hotellet

Vi bodde på Sunwing Sandy Bay Beach og det var et særdeles godt valg for å holde seg aktiv. Her var det svømmebasseng, treningsrom og gruppetimer. Nok av muligheter for en aktiv ferie. Dessuten er det et stort Miniland og en kjempefin lekepark der, så det var ikke noe problem å ta seg en treningstur på gymmen eller i bassenget mens Magnus på 3,5 år lekte. Jeg har skrevet mer om treningsfasilitetene ved hotellet på min blogg.

Sykling fra Ayia Napa

De beste og mest vanlige sykkelmulighetene er fra Larnaka og vestover på øya. Her er det kupert og variert terreng, flere lite trafikkerte veier og god asfalt ifølge dem som har vært her og syklet. Det er også her terrengsyklingen er best. Ayia Napa ligger på østsiden av øya. Her fant jeg ingen som drev utleie av landeveisykkel, derfor tok jeg med egen sykkel på turen. Sykkelutleie for «vanlige» sykler var det derimot flust av, her kunne du leie sykkel på hvert gatehjørne. Det kostet lite (rundt 20 euro for tre-fire dager) og du kommer deg fint rundt med en slik turistsykkel. Men reiser du hit for å sykle landevei, bør du ta med egen sykkel.

Sykling er en populær aktivitet på Kypros. Her kan du leie sykler overalt.

Sykling er en populær aktivitet på Kypros. Her kan du leie sykler overalt.

Terrenget på østsiden av øya er flatt. Veiene er helt ok. Sprekker og humper er det, men for oss nordmenn burde ikke dette være noe nytt. Husk at det ikke er lov å sykle på motorveiene, hold deg derfor unna veiene A1, A2 og A3. Det er også venstrekjøring og derfor venstresykling. Vil du sykle langtur fra Ayia Napa anbefaler jeg at du sykler mot Cavo Greco, Protaras, Paralimni, Deryneia, Sotira, Liopetri, Xylofagou, Ormideia og videre derfra. For å komme sydvestover uten å treffe motorveien må du følge skiltene mot Ormideia. Derfra kan du sykle så langt du vil, siden du her treffer på veien som leder deg mot Larnaka, Limassol, Kalavasos og videre vestover. Bruk tid på å studere veikartet før du legger ut på tur, så er du sikret.

Løping

Ayia Napa er ikke stedet for stiløping, men kommer du deg til området rundt Cavo Greco har du noen kilometer med grus/sti å løpe på. Ellers får du klare deg med asfalten (eller tredemølla på hotellet). Det fungerte fint for oss. Det er en fin og flat sykkelvei som går langs fortauet (adskilt fra selve kjørebanen) i syv kilometer vestover (blant annet forbi vannparken Waterworld). Her løp vi mye, og vi benyttet også muligheten til å ha Magnus syklende ved siden av. Det går nemlig an å leie barnesykler både med og uten støttehjul. Stort pluss i margen for det!

Golf/Minigolf

Da jeg hadde hviledag sendte vi far i huset ut på en etterlengtet golftur. Han dro til den nærmeste banen vi kunne finne, nemlig Vikla Golf Course. Sunwing-hotellet hadde også en minigolfbane tilgjengelig. Den er jo fin å ty til om hele familien skal involveres. Magnus likte spesielt godt hullet med krokodillen!

Minigolf er en populær aktivitet for både stor og små.

Minigolf er en populær aktivitet for både stor og små.

Svømming

Sunwing-hotellet har et 25 meters basseng med to egne baner for trening. Helt supert om du er en erfaren svømmer som meg, eller om du bare vil mosjonere. Bassenget var ikke det mest brukte, siden temperaturen var lavere enn i de oppvarmede bassengene. Jeg holdt fint varmen i en times tid, og det var akkurat det jeg trengte. Havet fikk jeg ikke testet, siden det var for mye bølger for open water svømming de dagene vi var der.

Sunwing-hotellet har basseng egnet for trening.

Sunwing-hotellet har basseng egnet for trening.

 

 

Lurer du på noe angående trening på Kypros? Spør i vei!