Aruba: «One Happy Island»

Skrevet av Sven-Arne Strømsvåg. Han jobber i markedsavdelingen på Vings hovedkontor.

Hvorfor skal man reise til Aruba? Vel, siden det var en nyhet i programmet vårt i fjor måtte jeg jo nesten bare finne ut hva denne øya hadde å tilby. Var det noe annet enn de reisemålene jeg hadde vært på tidligere?

Aruba1

Ja, det var det. Aruba innfridde virkelig! Det kommer selvfølgelig helt an på hva du er ute etter, men for en person som meg som elsker strandliv, bading og muligheten til å spise godt på ulike restauranter, ja, da er Aruba stedet.

Det første som slo meg når vi landet var det fantastiske klimaet. Selv om temperaturen lå på rundt 30 grader, var det en deilig vind som gjorde at det ikke føltes så klamt som det kanskje kan gjøre i for eksempel Thailand. Strendene var så kritthvite som man ser på bildene og havet azurblått. Jeg reiste med min lille familie, og vår datter på 1.5 år elsket å bade i havet som holdt rundt 24-25 grader.

Aruba3

Siden vi reiste med ett barn ville vi bo i leilighet og valgte et litt enklere, men bra alternativ: The Mill. Det hadde kort avstand til stranden hvor hotellet hadde sin egen del med solsenger. Det var deilig å finne sin egen plass under et stort tre som ga skygge til den minste hele dagen.

Hva gjør man ellers på øya? Jeg vil vel si at det kanskje ikke er stedet du reiser til om du vil oppleve mange severdigheter, dra på ulike utflukter og så videre. Men skal du slappe av og drømmer om den kritthvite paradisstranden, ja, da er Aruba det perfekte stedet. Selvfølgelig finnes det muligheter for båtturer, haifiske, rundtur på øya med mer. Vi  leide for eksempel bil i to dager og kjørte rundt øya og besøkte blant annet den berømte stranden Baby Beach. En flott og barnevennlig strand helt sør på øya. Men avstandene er ikke store, det var ca. 45 minutter fra nord til sør om jeg ikke husker helt feil 🙂

I området lengst nord bak Palm Beach (High rise area) ligger de fleste restaurantene. Her finner du massevis å velge i, du trenger i alle fall ikke gå tilbake til samme sted i løpet av to uker. Men finner du din egen favoritt er jo det lov. Det gjorde i alle fall vi. Vi spiste blant annet på en brasiliansk grillrestaurant, Amazonia, der det serveres mange ulike typer kjøtt. Her kan jeg garantere at du blir mett om du er glad i godt biffkjøtt! Ute på en av pirene på stranden ligger også en veldig bra fiskerestaurant. Dit anbefaler jeg at du kommer tidlig, slik at du får med deg solnedgangen mens du spiser.

Aruba4

Vi møtte bare hyggelige mennesker overalt, og de snakker engelsk, spansk, nederlandsk og papiamento (en blanding av alle tre språk) på øya- så det er ikke vanskelig å bli fortstått. «One Happy Island» er absolutt en passende beskrivelse av øya.

Jeg er helt klar for en ny tur, det gjelder bare å fylle lommeboka igjen! Jeg lengter tilbake bare jeg begynner å se på bildene…

Aruba2