Barneklubb for første gang

Mange hotell tilbyr barneklubb i ferien, men hvordan fungerer det egentlig? Slik gikk det da Henrik (4) fikk være med i barneklubben på Sunwing for første gang.

Opplevelsene sto i kø når far (undertegnede), mor med lille Olav i magen og Henrik på fire år reiser til Sunwing Arguineguin på Gran Canaria. For Henrik blir Lollo & Bernies barneklubb en stor del av ferien.

Far forteller: Den første dagen på hotellet var vi litt i villrede. Skal vi melde gutten på aktivitetsklubben og overlate han til fremmede? Har vi reist på ferie bare for å sette bort ungen? Er ikke hele poenget med familieferie at man skal være mer sammen enn ellers?

Sammen med Henrik tok vi en tur bort til Mini Land for å se oss om. Henrik hadde allerede møtt maskotene Lollo & Bernie tidligere på dagen, og da han skjønte at han kunne bli med på skattejakt neste dag, lyste det forventningsfullt i øynene hans.

Giraffen Lollo og hennes venn Bernie har sjarmert seg inn i mange barnehjerter verden over.

Dagen etter var det oppmøte i Mini Land, og navnene til deltakerne ble ropt opp av det skandinaviske personalet i klubben. Foreldrene fikk hentetid, barna fikk buttons på skjorten med navnet sitt på, og så måtte de voksne gå.

Det føltes litt rart å forlate fireåringen til ukjente. Det var litt som å levere i en ny barnehage – bortsett fra at vi ikke skulle på jobb, men bort til solsengene ved bassenget. Tiden gikk fort, og det var ikke mye vi rakk å lese i ferielektyren før det var tid for å hente ham igjen en drøy time senere. Underveis hadde vi dessuten sett ham gå rundt på hotellområdet sammen med de andre barna, og han så ut til å ha det gøy.

Opplevelsen ga tydeligvis mersmak, for nå ville han melde seg på aktiviteter hver eneste dag. Han ble med på skattejakt, pirattokt, Bernies bursdag og mer – reisekassen vår ble bunnskrapt, for å si det sånn.

Sunwing Sandy Bay Beach.

Piratene kommer!

20150317_172027Det kan være fint for både store og små å få noen pauser fra hverandre. Livet med småbarn kan være hektisk, og av og til er det deilig å slippe å være lekeonkel.

Vi ble imponert over aktivitetslederne som var flinke og trygge med barna og fort lærte seg navnene på dem. Det virket som de trivdes i jobben sin. Men først og fremst var det fint å oppleve at barna storkoste seg. I barneklubben møter de jevnaldrende og får nye lekekamerater for resten av ferien. Og som gutten vår så klokt ordla seg:

Det var deilig å få litt tid for meg selv – Henrik (4)

Kjekt å vite om Mini Land

Barneklubben finnes på alle Sunwing-hotell og på mange av Vings familiehotell. Mini Land er åpent fem dager i uken, og her kan barna pusle med hobbyer, få ansiktsmaling og se på film. Disse og en rekke andre aktiviteter er gratis. Aktiviteter uten foreldre (såkalte Adventure Games) som skattejakt koster ca. 7 euro og er for barn i alderen 3–7 år.  Informasjon om hvilke aktiviteter som arrangeres og når finner du i resepsjonen, i Mini Land og på hotellets informasjonsside. Påmelding og betaling foregår dagen før i Help Desk eller i resepsjonen på hotellet. Da skriver du opp barnet på en liste, og det er først til mølla-prinsippet som gjelder da antallet plasser er begrenset.