Barneklubb for første gang

Mange hotell tilbyr barneklubb i ferien, men hvordan fungerer det egentlig? Slik gikk det da Henrik (4) fikk være med i barneklubben på Sunwing for første gang.

···

Vi kan ikke reise akkurat nå, men vi kan drømme! Les og la deg inspirere mens vi venter på at verden åpner 💛

···

Opplevelsene står i kø da far Martin, mor med lille Olav i magen og Henrik på fire år reiser til Sunwing Arguineguin på Gran Canaria. For Henrik blir Lollo & Bernies barneklubb en stor del av ferien.

Far forteller: Den første dagen på hotellet var vi litt i villrede. Skal vi melde gutten på aktivitetsklubben og overlate han til fremmede? Har vi reist på ferie bare for å sette bort ungen? Er ikke hele poenget med familieferie at man skal være mer sammen enn ellers?

Sammen med Henrik tok vi en tur bort til Mini Land for å se oss om. Henrik hadde allerede møtt maskotene Lollo & Bernie tidligere på dagen, og da han skjønte at han kunne bli med på skattejakt neste dag, lyste det forventningsfullt i øynene hans.

Giraffen Lollo og hennes venn Bernie har sjarmert seg inn i mange barnehjerter verden over.

Dagen etter var det oppmøte i Mini Land, og navnene til deltakerne ble ropt opp av det skandinavisktalende personalet i klubben. Foreldrene fikk hentetid, barna fikk buttons på skjorten med navnet sitt på, og så måtte de voksne gå.

Det føltes litt rart å forlate fireåringen til ukjente. Det var litt som å levere i en ny barnehage – bortsett fra at vi ikke skulle på jobb, men bort til solsengene ved bassenget. Tiden gikk fort, og det var ikke mye vi rakk å lese i ferielektyren før det var tid for å hente ham igjen en drøy time senere. Underveis hadde vi dessuten sett ham gå rundt på hotellområdet sammen med de andre barna, og han så ut til å ha det gøy.

Opplevelsen ga tydeligvis mersmak, for nå ville han melde seg på aktiviteter hver eneste dag. Han ble med på skattejakt, pirattokt, Bernies bursdag og mer – reisekassen vår ble bunnskrapt, for å si det sånn.

Sunwing Sandy Bay Beach.

Piratene kommer!

20150317_172027Det kan være fint for både store og små å få noen pauser fra hverandre. Livet med småbarn kan være hektisk, og av og til er det deilig å slippe å være lekeonkel.

Vi ble imponert over aktivitetslederne som var flinke og trygge med barna og fort lærte seg navnene på dem. Det virket som de trivdes i jobben sin. Men først og fremst var det fint å oppleve at barna storkoste seg. I barneklubben møter de jevnaldrende og får nye lekekamerater for resten av ferien. Og som gutten vår så klokt ordla seg:

Det var deilig å få litt tid for meg selv – Henrik (4)

Kjekt å vite om Mini Land

Barneklubben finnes på alle Sunwing-hotell og på mange av Vings familiehotell. Mini Land er åpent fem dager i uken, og her kan barna pusle med hobbyer, få ansiktsmaling og se på film. Disse og en rekke andre aktiviteter er gratis. Aktiviteter uten foreldre (såkalte Adventure Games) som skattejakt er for barn i alderen 3–7 år.  Informasjon om hvilke aktiviteter som arrangeres og når finner du i resepsjonen, i Mini Land og på hotellets informasjonsside. Påmelding og betaling foregår dagen før i Help Desk eller i resepsjonen på hotellet. Da skriver du opp barnet på en liste, og det er først til mølla-prinsippet som gjelder da antallet plasser er begrenset.