Bli med på en smaksrik og spennende reise i bulgarsk kultur og historie med Ving

Bare noen få kilometer fra Golden Sands ligger det mystiske klosteret Aladzha, som betyr lysende farger. Klosteret ble bygget på 500-tallet og har fantastiske veggmalerier og mosaikkdekorasjoner. I våre dager er klosteret blitt gjort om til et museum og når man går rundt her settes fantasien lett i sving og man kan føle på hvordan det kan ha vært her før. Området klosteret ligger i er også kjent for fantastisk natur og flotte blomster i sterke farger. Hele området preges av en helt spesiell ro som man bare opplever her.

Etter besøket på klosteret, drar vi videre og ferden går mot en bulgarsk vingård. På veien kjører vi gjennom et vakkert landskap og passerer flere små landsbyer. Bulgaria er et av de største vinproduserende landene i Europa og på denne utflukten befinner vi oss i et av landets fem største vindistrikter. Vi blir vist rundt på en vingård, mens vi samtidig nyter den vakre utsikten av grønne åser og frodig natur. All vinproduksjon skjer først mot slutten av høsten, men det hindrer ikke oss fra å se hvordan det fungerer og lære oss med om bulgarske viner.

På den guidede turen på gården lærer vi også hvordan vinproduksjonen foregår, med alt fra produksjon til lagerhåndtering – selvfølgelig besøker vi også vinkjelleren der all vin lagres. Her setter vi oss til bords, smaker på vinene og prøver ulike snacks som høyner smaksopplevelsen. Vi lærer også litt om hvordan man kan smake seg frem ved hjelp av øyne, nese og tunge. Til sist smaker vi på den tyrkiske nasjonaldrikken raki, og får muligheten til å kjøpe noen av de fantastiske vinene de har på gården.

Måltider:
Vinsmaking og snacks

Tid:

Halvdag (ettermiddag)

Språk:

Skandinavisk guide

Går fra alle våre destinasjoner
Albena, Balchik og Golden Sands

 • Ja, kanskje det.. Men hvor mye det koster hadde jo vært kjekt å vite litt om på forhånd, da..

  • Hei Marianne,
   Det koster 38 Euro for voksne, og 21 euro for barn.

 • Oddny Bye

  Dette hørtes spennende ut. Kansje vi prøver denne turen. 😀

 • Gerd Lillian Damm Knutsen

  Dette høres veldig interessannt ut, spennede 🙂

 • Irene P. Sandøreng

  Dette er noe som jeg kunne tenkt meg å se nærmere på,interessant.:)

Kategorier