De beste restaurantene på Rhodos

Skal du til Rhodos? Vi har spurt Ving-ansatte som bor på den grønne øya (eller besøker den jevnt og trutt) hvilke restauranter som er deres favoritter. Vær så god!

☆☆☆

I Rhodos by

☆ Marco Polo Cafe

42, Ag. Fanuriu str. Old Town | +30 2241 025562

Denne restauranten finner du på det flotte hotellet Marco Polo Mansion i Rhodos by. På menyen står tradisjonelle greske retter med en moderne vri, og maten serveres i en koselige hage med lyslenker i trærne og fin utsikt over gamlebyen. Marco Polo er i skrivende stund blant de beste restaurantene i gamlebyen på TripAdvisor, og er ofte fullbooket. Bestill bord god tid i forveien!

Blekksprut – gjerne fritert – er en gjenganger på greske restauranter. Også så godt, da!

☆ Wonder

16-18 El. Venizelou | +30 2241 039805

Wonder har i lang tid vært ansett som en av Rhodos’ beste restauranter og fortsetter stadig å overraske og glede gjestene som kommer for en god matbit. Wonder ble i sin tid åpnet av svenske Anders Gunnarsson, og du finner den i et gult, eføykledd murhus i nærheten av gamlebyen. Gunnarsson er ikke lenger eieren, men på menyen finner du fortsatt både skagensalat og gravlaks, kombinert med greske og asiatiske (!) innslag. Det lønner seg å bestille bord på forhånd.

 

☆ To Steno

Agion Anargyron 29 | +30 2241 035914

Spania har tapas, Hellas har meze. På To Steno får du tradisjonelle greske småretter som dolmades (fylte vinblader), tzatziki, oliven, fritert blekksprut og fetaost til en hyggelig pris, og ikke minst smaker det helt himmelsk. Du finner restauranten i en smal, liten gate i utkanten av Rhodos by.

Den greske fetaosten er en favoritt hos mange nordmenn, gjerne med en klunk olivenolje og et krydderdryss. Og kanskje litt vin i glasset?

Strandrestauranter

☆ Oasis Beach

Rett sør for Kallithea ligger den fine klippestranden Oasis Beach, og der finner du også en liten taverna i en av klippene. Unn deg en iskald Mythos og nyt den hjemmelagde maten, men unngå søndager om du ikke vil dele opplevelsen med altfor mange andre. Du kan selvfølgelig bade her også, enten rett fra klippene inntil tavernaen eller ved nærliggende Tassos Beach.

☆ Anthony Quinn Bay

På østkysten, ca. 4 km sør for Faliraki finner du stranden som er oppkalt etter Hollywood-kjendisen Anthony Quinn. Filmen Kanonene på Navarone ble nemlig spilt inn her, men det er ikke den eneste grunnen til å besøke denne stranden – den er også en av Rhodos’ vakreste, og strandrestauranten serverer deilige lunsjretter.

Anthony Quinn Bay er en populær strand med en liten taverna i klippene ovenfor.

Trivelige tavernaer som også er verdt et besøk:

☆ Tasos Taverna

Octovriou 28th, Koskinou, Kallithea 

Liten, familiedrevet taverna og mezerestaurant i Koskinou.

☆ Limanaki

Liten taverna like ved havet i Kolymbia. Her serveres det sjømat og en flott utsikt.

☆☆☆
Har du noen restauranttips du vil dele med oss?
Bruk kommentarfeltet under ↓
☆☆☆

Kategorier