Den store Kroatia-guiden

Har du lyst til å reise til Kroatia, men synes det er vanskelig å velge hvor? Det skal godt gjøres å trå feil når du velger mellom så mange herlige reisemål, men vi hjelper deg å finne det du leter etter!

∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗

∗ MAKARSKA-RIVIERAEN – strandparadiset

Makarska-rivieraen regnes som én av verdens vakreste kyststrekninger. Spesielt i traktene rundt Brela og Baska Voda finner du små, fine strender og krystallklart vann. Perfekt for alle badenymfer!

Fristende badevann langs Makarska-rivieraen

 

∗ BRAC – barnevennlig og idyllisk

På Kroatias tredje største øy finner du postkortvakre strender og vårt nye, flotte Family Garden-hotell: Waterman Supetrus Resort. Hotellet ligger i Supetar på øyas nordside og er godt tilrettelagt med flere basseng, barnebasseng og flere strender rett nedenfor hotellet. Hele familien kan ha minigolfkonkurranse og spille strandvolleyball eller boccia. På andre siden av øya  ligger den berømte stranden Zlatni Rat (Det gyldne horn).

LES OGSÅ: Reiseeksperten: Mia Moss i Kroatia

Waterman Supetrus Resort på Brac – perfekt for barnefamilier

 

∗ ISTRIA – vakker natur og avslappende atmosfære

Istria-området i nord er kjent for sin flotte og urørte natur. Her kan du boltre deg i krystallklart vann, danse på grønne enger fulle av villblomster og besøke godt bevarte historiske minnesmerker.

Istria er blant de hotteste reisemålene i 2016

Byen Opatija i Istria blir kalt Adriaterhavets Nice og skiller seg ut blant badestedene i området. Dette er et fasjonabelt og betydelig yngre kursted, og langs den 12 kilometer lange strandpromenaden Lungomare avløser den ene grandiose 1800-tallsbygningen den andre. På Istria-halvøya ligger også Limfjorden, kjent for sin dramatiske utsikt og østersoppdrett.

Opatija – også kalt Adriaterhavets Nice

På Istria-halvøya ligger også Rovinj, en av områdets desidert mest sjarmerende kystbyer. I de trange brosteinssmugene får du nærmest følelsen av å være i Itailia, og på de små torgene serveres det pasta, iskrem og nybrygget espresso.

Italienske vibber i Rovinj

∗ SPLIT og DUBROVNIK – romantikk og kultur

I Split kan du og din utvalgte vandre hånd i hånd i det store keiserpalasset som for over 1500 år siden ble selve grunnlaget for byen Split. Inne i Diokletians palass finner du cafeer og restauranter under åpen himmel, håndverkerboder og små butikker. Rett utenfor palasset ligger havnepromenaden Riva – et populært sted for en kopp espresso eller et glass vin. Split er også et perfekt utgangspunkt for oppdagelsesferder: ta fergene ut til Hvar, Vis, Korcula og Brac – eller noen av de andre fine øyene i nærheten.

Noe lenger sør ligger idylliske Dubrovnik med sin ikoniske gamleby. Start med en spasertur langs den nesten 2 kilometer lange bymuren som omranser gamlebyen. Der oppe får du god utsikt over den marmorhvite paradegaten Stradun som snor seg mellom husene med korallrøde tegelsteintak og det asurblå adriaterhavet. Etterpå smaker det ekstra godt med noe forfriskende på ett av byens små og sjarmerende torg.

Untitled-1 copy

LES MER: Bestill Kroatia-reisen her

 

∗ HVAR – avslappende romantikk eller full fres

Hvar ligger like utenfor den kroatiske kysten, en drøy halvtime med båt fra Split. Øya er uvanlig vakker med sine små vingårder, sølvgrønne olivenlunder og nøysomt oppbygde steinmurer. Her kan du nyte lange, deilige middager i skumringen og bade i det krystallklare vannet. Er du en av dem som har lyst på en aktiv ferie er Hvar for øvrig også midt i blinken for det. Her kan du prøve alt fra klatring og sykling til vinsmaking.

På øya Hvar kan du enten slappe helt av, eller gire helt opp. Du bestemmer!

På øya Hvar kan du enten slappe helt av, eller gire helt opp. Du bestemmer!

 

Vi vil gjerne høre dine beste Kroatia-tips og -historier!

Del dem med oss i kommentarfeltet nederst ⇓

∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗

GIKK DU GLIPP AV DISSE?

LES MER: Den store Mallorca-guiden

LES MER: Den store Kreta-guiden

∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗∗