Feir nyttår med stil – utenlands!

Den spesielle stemningen som oppstår når klokken slår 00.00 på nyttårsaften finner du over hele verden, men i London, Berlin og New York finner du nyttårsfeiringene med det lille ekstra.

························································································································································································

∗ LONDON ∗

LONDON

Full fart på nyttårsaften i London

Nyttårsfeiring ved Themsen

Mer info på https://www.london.gov.uk/get-involved/events/london-nye-2015-fireworks

Er du på jakt etter storslagent fyrverkeri finner du det her! Når Big Ben slår 12 starter showet til allsang av “Auld Lang Syne”. Husk å kjøpe billett i forkant, og gjerne så tidlig som mulig.

 

Nyttårscruise

Billetter finnes bl.a på: http://www.thamescruises.com/ eller http://www.citycruises.com/

Slå på stortromma og bestill et luksusriøst nyttårscruise på Themsen.


The Shard

Bestill bord på http://www.the-shard.com/

I Londons høyeste skyskraper og landemerke, The Shard, finnes det flere elegante restauranter med spektakulær utsikt over byen.

 

OXO Tower

Bestill bord på http://www.harveynichols.com/restaurant/the-oxo-tower/bar/

Ved Southbank nede ved Themsen kan du også feire og se på fyrverkeriet, og det finnes mange restauranter å velge mellom. En favoritt OXO Tower med sin storslagne utsikt over London.


Jamie Olivers restauranter

Mer info på http://www.jamieoliver.com/

Hvis du vil ha det passe rolig (kanskje du reiser med familien?) er et besøk på en av Jamie Olivers restauranter alltid en sikker vinner.

 

New Year Parade

Mer info på http://lnydp.com/

1. januar fortsetter nyttårsfeiringen i West End med en gigantisk nyttårsparade. Her kan du beundre tusenvis av dansere, akrobater, musikere og de kongelige hestene – et arrangement som tiltrekker seg omtrent 500 000 skuelystne hvert år! Paraden starter ved Piccadilly i tolvtiden og avsluttes ved Parliament Square ca. 15.30. Paraden går via Piccadilly Circus, Lower Regent Street, Waterloo Place, Pall Mall, Cockspur Street, Trafalgar Square og Whitehall.

HER finner du nyttårsreiser til London

 

························································································································································································

∗ BERLIN ∗

soho

Luksuriøs nyttårsfeiring på Soho House i Berlin

Grill Royal

Friedrichstraße 105b | www.grillroyal.com

Vil du feire med fiffen bestiller du bord på trendfavoritten Grill Royal. Her venter champagne, østers, noen av de beste kjøttstykkene i byen, og en og annen kjendis. Ikke noe for de med slunken lommebok, men beliggenheten er super, like ved Spree og ikke minst – topp utsikt over fyrverkeriet.

 

Clärchens Ballhaus

Auguststraße 24  | www.ballhaus.de

Clärchens Ballhaus er perfekt for en tradisjonell og småglamorøs nyttårsfeiring. Elsket av nostalgiske og dansesugne berlinere, og her treffes både gammel og ung til en trivelig festaften.

 

Wilde Renate

Alt-Stralau 70 | www.renate.cc

Wilde Renate er et labirintisk, halvbisarrt utested med så mange dansegulv at man fort føler seg som Alice i Eventyrland. Bra techno-, house- og diskomusikk, de utkledde gjestene og performance- og burlesque-damer gjør stedet til en storfavoritt.

 

Soho House

Torstraße 1 | www.sohohouseberlin.de

Dette er egentlig en privat medlemsklubb for framgangsrike personer i media og andre lignende bransjer, men er du hotellgjest ved Soho House får du full tilgang uten medlemskap. Restauranten har perfekt utsikt over Alexanderplatz og nyttårsnattens fyrverkerier. 100 % glamour her altså, så pakk paljetter og pensko!

HER finner du nyttårsreiser til Berlin

 

························································································································································································

 ∗ NEW YORK ∗

new yorrk

New York by night

BB King Blues Club

Billetter kjøpes på http://www.newyearsevecentral.com/

Feir det nye året med en hyllest til en av bluesmusikkens største helter. Det blir en nyttårsaften i musikkens tegn, med minibuffét og fri bar. En mer avansert meny serveres på  BB Kings Club & Grill eller på VIP-avdelingen Lucille’s. På storskjermene sendes direkteoverføringen av feiringen på Times Square.


Hotel on Rivington

http://newyearsevecentral.com/newyork/parties_hotel-on-rivington_107-rivington-st-new-york-ny

Er du ute etter noe mer hipt kan du kjøpe billetter til festen på trendy Hotel on Rivington og feire nyttårsaften ”Downtown style”. Fri bar og champagne ved midnatt er inkludert.


Webster Hall

Billetter på: http://www.websterhall.com/

Rockeklubben Webster Hall er kjent for sitt bombastiske nyttårsparty som varer hele natten. Over 100 000 ballonger slippes fra taket ved midnatt. Klubben har fire dansegulv og noen av New Yorks heteste dj-er.


Bistro Chat Noir 

www.bistrochatnoir.com

Velkjent fransk restuaurant i Midtown som byr på middager og dans på nyttårsaften, ofte med temaer. I fjor var temaet speak easy (hemmelig underground-bar). Bestill bord/billetter i god tid!


The Bell House

Billetter på: http://www.thebellhouseny.com

Hvert år samles flere hundre hipstere til det superpopulære musikklokalet The Bell House for en litt rimeligere nyttårsfeiring. Temaet varier, fra soul til hip hop, men vær forberedt på mye folk og mye musikk – hele natten.

Ps! Feirer du nyttårsaften på Manhattan kan det være greit å vite at du ikke kommer til å se noen raketter – de er nemlig forbudt der. Men fortvil ikke, hele byen er som et stort fyrverkeri uansett.

HER finner du nyttårsreiser til New York

························································································································································································

Hvor vil du helst feire nyttår? Del det med oss i kommentarfeltet under ⇓