Fem ting du bør gjøre på Mallorca

Mallorca er nordmenns absolutte feriefavoritt i år. Svært mange av oss skal til den vakre øya denne sommeren. Derfor har vi fått Vings egen korrespondent på Mallorca, Hanna Ekelund, til å tipse om fem ting du absolutt bør få med deg når du er der.

Valldemossa

Valldemossa er et av de vakreste stedene vi har på Mallorca. Landsbyen er omringet av en frodig dal i fjellkjeden Tramuntana, og er særdeles idyllisk med sine tradisjonelle kalksteinshus i mallorcansk stil. Her kan du tusle rundt på brosteinsbelagte gater og handle i små butikker med lokalproduserte varer og suvenirer. Eller hva med å sette seg ned på en kafe og prøve Valldemossas egne spesialitet Coca patata, en potetbolle med melis på? Nydelig!

Cala Romantica

Lei en bil og finn en av Mallorcas gjemte perler. Cala Romantica er helt klart en av dem! Det er en liten strand på østkysten med turkist vann og gyllen sand. Stranden er ganske rolig og er veldig populær blant lokalbefolkningen. Her kan du leie solstoler og parasoller og spise lunsj på den lokale restauranten.

Lokale markeder

De fleste byer på Mallorca har et lokalt marked én eller flere dager i uka. På markedene kan du finne lokale råvarer som frukt og grønnsaker, og på de litt større markedene finner du blant annet keramikk, klær, sko og vesker. De aller største markedene er i Inca på torsdager. Min personlige favoritt er derimot i Alcudia på søndager og tirsdager. Dette markedet ligger nemlig i den koselige gamlebyen. Markedene på Mallorca er som regel åpne mellom 09.00 og 14.00.

Cuevas del Drach

Et besøk i en grotte er et must når man er på Mallorca! Cuevas Drach er min favoritt. Her kan du få med deg en flott konsert eller kjøre båt gjennom grottene. Temperaturen inne i grottene ligger på 21 grader, så det er deilig og avkjølende der inne på varme dager. En guidet tur tar ca. en time. Spennende opplevelse for både store og små!

Trikk til Puerto de Soller

Fra den lille, koselige byen Soller går det en trikk til havnen Puerto de Soller. Turen tar ca. 25 minutter. Puerto de Soller er en koselig liten fiskerby med mange bra restauranter. Et godt tips er Mar y Sol som ligger på havnen. Reisen med trikk er en flott opplevelse som tar deg gjennom vakre sitrus- og appelsindaler. Trikken kjører bare i 30 km/t, og den beste oversikten får du om du står ute på plattformen!

God tur til Mallorca!

Hilsen Hanna