Budsjettvennlige drømmestrender

VSVNSGNPHU1006

Det snakkes ofte om drømmestrender. Dyre, ekstravagante steder. Drøm deg bort, sier vi. Og for mange blir det med drømmen. Derfor har vi samlet noen forslag til drømmereiser som ikke koster skjorta.

∗ Bali, Indonesia

Bali finner du drømmestrender, og flust av dem. Det er rimelig å leve i Indonesia, og du betaler et sted mellom 20 og 100 kroner for en middag, litt avhengig av hva slags restaurant du velger. I Sanur på Balis sørside kan du bo på Swastika Bungalows, et rimelig og populært leilighetshotell.

Stranden i Sanur ser ganske grei ut, gjør den ikke?

∗ Elafonissi Beach, Kreta

Drømmestrendene ligger ikke alltid på andre siden av jordkloden – greske Elafonissi Beach på Kreta ligger på 10. plass på TripAdvisors toppliste, og takket være avstanden koster ikke en reise hit all verden.

ASGRCHQ1009

Ikke la det bli med drømmen – reis og opplev drømmestrendene i virkeligheten!

 Hvor ligger din drømmestrand? Fortell oss det i kommentarfeltet nederst på siden ⇓

∗ Seven Mile Beach, Jamaica

Jamaica er langt unna, og i utgangspunktet ikke det rimeligste stedet å reise til, men med gode tilbud trenger du ikke å sprenge reisebudsjettet fullstendig. Det er forholdsvis rimelig å leve og spise på Jamaica, og koster du på deg en luksuriøs middag er prisen fortsatt under 200,-. Overkommelig, med andre ord.

VSJMMBJNER1061

Stranden i Negril på Jamaica trenger ikke å være en uoppnåelig drøm

∗ Thailand og Vietnam

Thailands drømmestrender finnes det så mange av at vi ikke kan ramse opp alle her, men blant favorittene er Nai Harn Beach sør på Phuket. Denne stranden ble nylig kåret til en av verdens beste strender av TripAdvisor. Ettersom det er så mange flyselskap og reisearrangører med Thailand på programmet er det i dag enkelt å finne gode tilbud til smilets land.

VSTHHKTKKH1017

Phukets strender er fristende og ikke altfor dyre å reise til

Duong Dong Beach på øya Phu Quoc i Vietnam har også alt man kan ønske seg av en drømmestrand med sitt krystallklare vann og den deilige sanden.

For en uke på Edenstar Saigon Hotel (firestjerners) i Ho Chi Minh City er prisen fra 7 755,-. Flyreisen er inkludert i prisen. I Vietnam er også prisnivået svært lavt.
VSVNSGNPHU1006

Vietnam – ja, takk!

∗ Hvar og Brač, Kroatia

Kroatia er mer kjent for sitt krystallklare vann enn flotte strender, men ved byen Bol på øya Brač ligger Zlatni Rat – en gyllen stripe strand rett ut i Adriaterhavet. Fordi stranden er såpass smal kan den forandre fasong i takt med skiftende vind- og strømretning.  Brač ligger bare ca. en time unna Hvar, og nås enkelt med katamaran eller ferge for under hundrelappen.

zlatni rat

Zlatni Rat-stranden på den idylliske øya Brač i Kroatia