Game of Thrones-guiden

King’s Landing, Meereen og Quarth – i Kroatia kan du gjenoppleve noen av de spektakulære scenene fra verdens største tv-serie.

Blir du litt stressa av at det nå er duket for aller siste sesong av Game of Thrones – noensinne? Da er du ikke alene! Heldigvis er særlig én ting som kan døyve GoT-abstinensene som garantert vil melde seg i løpet av sommeren: Bestill en tur til Dubrovnik og sett kurs mot King’s Landing!

SPOILER-ADVARSEL! Teksten under avslører hendelser fra tidligere sesonger. 

Første stopp: Dubrovniks gamleby

Du kommer sannsynligvis til å dra kjensel på omgivelsene så snart du spaserer gjennom porten i bymuren og inn i Dubrovniks herlige gamleby. Den lille bykjernen har figurert som Westeros’ hovedstad King’s Landing i lang tid. En rekke kjente scener har blitt spilt inn i her, blant annet Tywin Lannisters begravelse og Cerseis berømte Walk of Shame i sesong 5. Den sjette sesongavslutningen, hvor Cersei skuer utover byen fra The Red Keep før den voldsomme eksplosjonen jevner The Great Sept of Baelor med jorden, er også spilt inn her.

Ser det kjent ut? En rekke scener i Game of Thrones er spilt inn i Dubrovnik.

Ser det kjent ut? En rekke scener i Game of Thrones er spilt inn i Dubrovnik.

Andre stopp: Lovrijenac

På en klippe rett utenfor Dubrovniks bymur, nesten 40 meter over havet, ligger fortet Lovrijenac. I sesong to forestilte Lovrijenac slottet i King’s Landing, The Red Keep. Det ble blant annet brukt som location for Joffrey’s navnedag-seremoni, og det er her Cersei gir Littlefinger beskjed om å finne Arya.

Lovrijenac Fort – også kjent som The Red Keep, slottet i King's Landing.

Lovrijenac Fort – også kjent som The Red Keep, slottet i King’s Landing.

Tredje stopp: Trsteno Arboretum

Ca. 2,5 mil nord for Dubrovnik ligger parken Trsteno Arboretum, flittig brukt som slottshage i King’s Landing. Her kan du rusle rundt blant skulpturer, fontener, trær og blomster, og kanskje la deg henfalle til planlegging av en konspirasjon eller to? Det har definitivt skjedd før i disse omgivelsene.

Fjerde stopp: Minčeta Tower

Husker du når Daenerys, sammen med Jorah Mormont, går rundt og rundt og leter etter inngangen til The House of Undying i Qarth? For å finne dragene som har blitt stjålet fra henne? Det gjør de utenfor Minčeta i Dubrovnik. Dracarys!

The House of Undying. I Dubrovnik. Foto: Thomas Cook Blog

The House of Undying. I Dubrovnik. Foto: Thomas Cook Blog

Femte stopp: Lokrum

Midt på den lille øya Lokrum ligger et lite bygg som huser både GoT-effekter og, hold deg fast – The Iron Throne. En kopi, naturligvis, men jerntrone like fullt! Ta med deg kameraet og sørg for å få et blinkskudd av deg selv på tronen.

Lokrum har også blitt brukt til scener fra byen Quarth, blant annet mange Daenerys-scener i sesong to. Noen hagescener er også spilt inn i øyas botaniske hage. Lokrum ligger bare en liten båttur unna Dubrovnik, og det går jevnlig taxibåter fra havnen i gamlebyen.

Både Dubrovniks gamleby og øya Lokrum har blitt brukt under innspillingen av Game of Thrones.

Både Dubrovniks gamleby og øya Lokrum har blitt brukt under innspillingen av Game of Thrones.

Bonusstopp: Klis

Rett utenfor Split ligger klippefortet Klis. Da Daenerys satt kurs mot Meereen for å befri flere av slavene i Slaver’s Bay i sesong fire var det Klis som sto for kulissene. De som ikke var animert, i alle fall. I Klis har det i senere tid også dukket opp en liten utstilling med bilder fra innspillingsperioden. Det ble for øvrig også spilt inn flere gatescener inne i Split.

Da Daenerys satt kurs mot Meereen for å befri flere av slavene var det Klis som sto for kulissene. Foto: Thomas Cook Blog

Tips! Hvis du ikke vil utforske Dubrovniks GoT-verden på egen hånd er det selvfølgelig en rekke arrangerte turer du kan bli med på. Noen tilbyr dagsturer hvor du får se en rekke kjente locations både i gamlebyen og på Lokrum, og du får til og med gå samme rute som Cersei gjorde i sin Walk of Shame. Forhåpentligvis blir ikke den opplevelsen heeelt som i serien. 

Kategorier