Gjesteblogger: Helena Nilsberg

Syden!

Hva er egentlig Syden? Er det et land, en verdensdel eller bare en state of mind? Hva bruker vi Syden til? Hvorfor drar vi til Syden, emigrerer vi til Syden, hva vil vi med Syden.

Jo vi vil jo til varmere land, vi trenger ikke å beskrive det mer enn ”Syden”, for alle vet jo at ”Syden” er et varmt land. Hellas er ikke ”Syden” om vinteren, men om sommeren er det helt klart ”Syden”, det samme gjelder Tyrkia. Et land går bare under kategorien ”Syden”, når det er varmt og da snakker vi over 30 varmegrader om dagen.

Vi vil til ”Syden” for å slange oss på stranda, for å drikke øl midt på dagen og for å finne oss en ferieflørt. Vi vil oppleve ting i ”Syden”, vi vil se ting, vi vil føle ting. Alle har et spesielt forhold til ”Syden”. Et måltid, en type øl, et spesielt klesmerke og en forelskelse. Vi får lett et eierforhold til vårt ”Syden”. Det er mitt sted, jeg drar bare hit, og ingen andre får lov til å tråkke på mine sandkorn eller grise til mitt hav. Det er mitt feriested. Vi reiser kanskje til forskjellige ”Sydener” men det er alltid et sted som blir vårt.

Jeg har Hellas, nærmere sagt Samos, Pythagorion. Det er ”mitt” sted. Når jeg går ut av flyet og jeg kjenner den varme vinden slå pusten ut av meg føler jeg meg hjemme. Jeg har et ritual jeg MÅ gjennomføre. Ned til Thomas bar på piren, spise toast Hawaii og drikke appelsin juice (nypresset så klart – vi er tross alt i ”Syden”). Her sitter jeg og ser ut over havet mellom alle båtene. Så går jeg til verdens beste strand, Potokaki beach. Her svømmer jeg og slikker solen opp som en katt som jobber med å få i seg fisken. Musikken dundrer i bakgrunn vi tar en liten volleyball kamp og livet er bra. Så må jeg bort på Zephyros for å drikke grasshopper. De har drinken mange steder, men her er den best. Jeg føler det litt sånn at sangen ”where everybody knows my name” spiller når jeg tusler nedover hovedgaten. Jeg har hvert her mange ganger og folk kjenner igjen den lille jenta som stotrer frem god morgen på gresk – kalimera!

Dette er mitt sted, men jeg deler gjerne – så lenge det går på mine premisser J

God tur til ”Syden”!

Vær Vings gjesteblogger du også! Beste innlegg i 2011 vinner et gavekort på 10.000,-

 • TUsen takk for så koselig komentarer og tilbakemeldinger 🙂
  Det var gøy å få høre! 🙂

  Elsker å skrive, å få lov å være gjesteblogger hos ving er jo veldig morro.
  Tusen takk!

 • marit falkensten

  hei helena
  vi går de samme veiene, er på samme stranda og enda mer til.
  vi må snakkes. jeg legger deg til som venn.
  høres.

 • Ååååå som jeg savner “Syden” Savner det ekstra mye når jeg vet vi ikke skal dra i år. Fikk helt tårer i øynene når jeg leste innlegget ditt.

  Mitt “syden” er Sunwing Resort Kallithea på Rhodos østkyst. Stranden Tzambika litt lenger sør er bare fantastisk. Når sanden brenner, solen steker og vannet skvulper er det ikke noe annet sted jeg vil være. *sukk*

 • liv o olaisen alstenveien 1a,8801sandnessjøen

  kor koselig det du har servert oss av matfatet ditt.Takk skal du ha.Sitter hjemme isammen m gubbe,som både ønsker å ikke ønsker….Da sjønner di fleste at.Hær blir det en mot en…./for/imot…..Ønsker kommentar..Stor klem fra mæ liv å mine små…Stardust og pearl……meil:lolaise@online.no MOB: 90847472….sms….