Gjesteblogger Kjersti Christiansen: Vårt Fantastiske Rhodos!

Flyskrekk!

Da er vi igang igjen da. Svettetokter, nerveutslett og urolig mage! Nei det er ikke et resultat av dårlig mat på ferie, det er bare meg som skal ut å fly! Samme greia hver gang, men verdt hver eneste søvnløse natt. Vi skal nemlig til fantastiske Rhodos igjen!

Hele 14 late, solvarme og opplevelsesrike dager venter oss. Dager uten faste rutiner, med spontane avstikkere, vi skal bade i nydelig blått hav, spise god mat i greske hager, leke og glede oss over å være sammen. Man kan virkelig ikke ønske seg mer.

Humor.

Det er ikke alltid ferien blir som forventet. Men hva er vel en ferie uten uventede opplevelser?

Som den gangen i 2009 da vi ikke fant leiligheten vår da vi ankom Sunwing Resort sent på kvelden. Leilighet 1215 og 1218 var der men 1216 og 1217 var sporløst forsvunnet! Etter å ha løpt opp og ned trapper med 4 kofferter halve natten fant vi inngangen bak noen busker. Pål leser nemlig ikke kart, bruksanvisninger eller spør om hjelp til å finne fram.

Eller som den gangen vi måtte dra på supermarkedet å kjøpe vifte fordi aircondition sluttet å virke. De hadde bare en kjempestor vifte igjen, men vi fikk truet den inn i Fiat Panda’n.

 

Få det meste ut av ferien.

Hvordan få det meste ut av ferien? Det som er viktigst for meg er kanskje ikke like viktig for Pål eller guttene. Det kan derfor være en utfordring å fordele tiden på rike opplevelser for alle. Heldigvis har vi fremdeles barnet i oss og det setter guttene stor pris på. Turen går som regel til øyas beste strand Tsambika ca. 30 minutter sør for Kallithea og bilen er fylt til randen av badeleker, solkrem og godt humør. Vi kjører gjennom et fantastisk landskap med gamle hus, små tettsteder og jorder med geitebukker, eller kamikazegeiter som Pål kaller dem etter at vi stoppet å gav dem brød en gang. De angrep bilen med dødsforakt, nå stopper vi ikke lenger men kaster brød ut av vinduet i fart!

Tsambika.

Yannis Costas som vi kaller ham, eller solseng utleieren på Tsambika er alltid glad for å se oss. Hilser på guttene og henter en kald drikke til Pål på husets regning. Sugar Donuts! Fresh Suuuugar Donuts! Ferske smultringer lyder det fra stranden. Sukkersjokk spør du meg, men alltid like godt. Ferske smultringer etter morgenbadet er godt til kaffen. Kjølebagen er pakket med nistemat og kald drikke og den er god å ha når øya skal utforskes, hvis vi ikke spiser i en gresk hage på vei hjem fra stranda da.

Lindos.

En vakker strand i herlige historiske omgivelser. Synet av den hvite by og Acropolis som tårner der oppe. Turister på vei opp, til fots eller ridende på esler like gamle som mennene som leder dem. Skrålet fra gutten får meg tilbake til stranden, de har dykket etter eremittkreps. Mmm deilig late dager med føttene i myk varm sand.

Ved bassengkanten.

Når guttene får bestemme vil de gjerne ha en dag ved bassengene. Elias vil gjerne se Lollo og Bernie selv om han føler seg litt for gammel. Sander er ikke like begeistret men tar det hele med stor ro og spiller med.

Faliraki Vannpark

Barna i oss har mye moro på Faliraki Vannpark. Her setter vi utfor i sklier i alle varianter. Men den rolige elven som bare fører deg rundt er også en favoritt for oss. Her går det med masse drikke, solkrem og Euro.

Rhodos by.

Etter lange dager på stranden er det veldig godt med en pust i bakken på rommet før vi skal utforske kvelden i Rhodos by. I gamlebyen stormer Elias av gårde til en liten smykkebutikk. Han blir mottatt med åpne armer av han som driver butikken. Elias heter han og de har formet et lite vennskap basert på samme fornavn. Elias og Elias! Elias kjenner mange i gamlebyen som Alex på pizzarestauranten på torvet. Elias og Alex roper på kunder når vi er der å spiser. Vi blir gjenkjent og ønsket velkommen på vår favoritrestaurant i «nye» Rhodos by. Før vi har satt oss kommer eieren med et lite glass sitronslush til Elias og ønsker oss velkommen til bake på flytende norsk. Eieren er gresk og gift med en norsk kvinne. Hun vil gjerne høre nyheter fra gamlelandet.

Ferien er over og vi har minner for livet.

Disse små og morsomme episodene skaper samhold og minner for livet. Når vi tar fram bilder fra feriene kommer minnene strømmende på. Heldigvis sitter latteren løst når vi er ute å reiser og det er en god egenskap å ha med på feire. En god latter forlenger livet og ferien hadde ikke blitt det samme uten evnen til å le av oss selv og å gjøre det beste ut av en hver situasjon. Vi gleder oss til neste tur og ser fram til å møte gamle bekjente igjen.

 

Kjersti, Pål, Sander og Elias.