Gjesteblogger: May-Britt Johansen – En dag på en gresk øy

Jeg våkner tidlig og det er mørkt ute enda. Men jeg er lys våken og har lyst på kaffe. Datteren min ligger og sover søtt på oppholdsrommet og jeg vil ikke vekke henne. Ved siden av meg sover mannen min. Jeg strekker meg og hører en hane i nærheten. Da jeg ser et lite streif av lys står jeg opp, går på badet, kler på meg shorts og T- skjorte. Jeg lukker døren stille bak meg og smetter inn i sandalene. Rusler ned trappene på et sovende hotell. Klokken nærmer seg syv. Jeg går ned mot stranda. Strandstolene og parasollene står der og venter på solende lesende og badende gjester fra skandinavia, fra Italia, fra England og fra fastlandet. En stripe av rosa skimtes over havet som ligger der, turkist og krystallklart.

Jeg spaserer nedover standpromenaden. Treffer to grekere i orange bukser som rydder stranda. Jeg ser også noen som har stått tidlig opp for å løpe før varmen kommer. Jeg rusler litt opp i fjellene. Det er rødbrunt, det er vakre blomster, det er oliventrær og eucalyptus og det lukter timian og oregano. Nede ved havet er sola blitt rød og i ferd med å stå opp. Jeg svelger en klump, det er så vakkert. Jeg møter også haner, høner og geiter på turen.

Nå nærmer det seg frokost og jeg går inn i resepsjonen. Henter meg to stykker brød med timianhonning og setter meg utenfor. Da jeg slapper av med kaffe, dukker datteren min opp.

Stranda roper på oss. Vi ligger ved siden av hverandre, prater litt og hører på musikk. Etterhvert kommer også mannen min ruslende og vi kaster oss ut i bølgene. Vannet holder 23 – 24 c og er helt nydelig! Da vi blir sultne går vi opp på rommet vårt og lager gresk salat av saftige, store tomater, feta ost, agurk, oliven og heller olivenolje over og krydrer med oregano. Ummmm…

Kanskje vi går en tur i fjellet etterpå eller handler litt i den lille landsbyen. Vi dusjer og pynter oss litt før vi går ut for å spise middag. Skal vi velge en taverna ved strand promenaden eller gå opp i byen? Skal vi spise fisk, souvlaki, moussaka eller pasta? Hva slags vin skal vi bestille? Det har blitt masse god mat og vin. Herlige dager som raser av sted. Vi avslutter med en drink ved bassenget på hotellet vårt. Her er det svalt med rolig musikk i bakgrunnen. Vi skimter havet og fjellene og det er mørkt og stemningsfullt.

Vil du være vår gjesteblogger og kanskje vinne et gavekort på 10.000? Les mer her ving.no/gjesteblogg