Gjesteblogger: May-Britt Johansen – Vårt første møte med Hellas

Moren min er ”grekofil”. Hun har vært på mange av de greske øyene og har kommet hjem med hvite og blå suvenirer og stjerner i øynene. ”Her var det nydelig!” sukker hun. Men jeg vegret lenge mot å dra til ”syden”. Vi pleide å ligge i telt på sørlandet om somrene, det var vår romantiske ferie. Ramsalt sjø, regn som trommer på teltduken, propanlamper og propanmat, besøk på fyr og holmer, tannpuss i gresset osv. Men da jentene våre ble større spurte de pent om vi kunne gjøre noe annet enn å ligge i telt. Og da vi nærmet oss ”sølvbryllup” slo vi til og bestilte reise til en idyllisk fiskerlandsby på Kreta som het Bali. Jentene jublet og gledet seg.

Etter en busstur på en smal vei som slynget seg oppover kom vi fram til hotell ”Seawiev”. Det første jeg gjorde var å gå ut på verandaen og rope: åhhhh – kom og se! Her var det en fantastisk utsikt til fjell og hav. Vi ruslet ned til en butikk og kjøpte inn litt brød og pålegg. Grekeren bak disken spurte om det var vårt første besøk på Bali og ønsket oss velkommen. Vi møtte bare hyggelige, vennlige mennesker. Det var sol og varme. Det var friskt, klart badevann, sunn og god mat, fantastisk natur, vakre blomster, krydderdufter. Det var stemningsfulle, milde kvelder med sikadesang og bozokimusikk. En dag leide vi bil og dro til en liten landsby som het Kournas. Her spiste vi en lett lunsj, jentene hadde lyst på pommes frites. Gamlemor satte seg på trappa og skrelte og skar opp poteter som ble stekt i litt olivenolje og krydret med oregano. Det tok litt tid, men ferskere og bedre pommes frites har vi ikke spist senere.

Dette ble ikke vårt siste besøk i Hellas. Vi har vært på flere av øyene senere, hver med sin sjarm. Noen hoteller var bra med idyllisk beliggenhet og god standard. Noen var varme, støyende og med små husdyr (maur og firfirsler.) Vi har vært på bilturer til små landsbyer hvor ingen snakket engelsk og hvor damer i sorte klær skulle prakke på oss broderte duker. Vi har vært på ”hippiestranden”, Matala på Kreta. Vi har vært i grotter og på en underjordisk sjø på Kefalonia. Vi har spist mengder med tatziki, gresk salat og andre typiske greske retter og drukket bøttevis med Retzina og flaskevann.

Vi blir aldri lei av dette.

Vil du være vår gjesteblogger? Da har du muligheten til å vinne et gavekort på 10.000,-

Tagger