Her får du mest ferie for pengene

VSCZPRG1076

Uansett om du foretrekker varme strandferier eller innholdsrike storbyturer – dette er noen av stedene som gir deg mest valuta for pengene.


POLEN

Polen ble medlem i EU i 2004, men bruker fortsatt den lokale valutaen zloty – og prisnivået er fortsatt lavt. For en treretters middag for to personer betaler du bare i overkant av 200 norske kroner. Reiser du til hovedstaden Warszawa får du oppleve en av Europas mest trendy og nyskapende storbyer, og derfra er det bare to og en halv time med tog til vakre Krakow. Togbilletten ligger på rundt 150 norske kroner.

Warsawa

VERDENSARV: Polens hovedstad Warszawa har en dramatisk historie. I dag er byen en Europas mest spennende og moderne storbyer.


TSJEKKIA OG DE ANDRE ØSTEUROPEISKE STORBYENE

Polens nabo i øst – Tsjekkia – er også et godt alternativ hvis du vil holde kostnadene nede. I hovedstaden Praha koster en øl rundt 35 koruna – som tilsvarer 10-15 norske kroner.

Det beste med Praha er at du ikke trenger å droppe opplevelsene selv om du reiser på budsjett. Et besøk i det berømte slottet koster fra rett i underkant av 100 kroner, men det er ikke et must å gå inn for å se. Byens arkitektur er helt unik – med jugend, barokk og middelalderbygg side om side, og det koster ingenting å vandre rundt i gatene eller over den vakre Karlsbroen fra 1300-tallet.

Riga, Tallinn og Budapest er også spennende storbyer for prisbevisste turister – i det store og hele er Øst-Europas byer et ganske sikkert kort for slanke lommebøker. Lavt prisnivå, men du kan være sikker på at du får ferieminner i verdensklasse uansett.

VSCZPRG1073

GRATIS MUSEUM: Det koster ingenting å gå på oppdagelsesferd i Prahas gater. Stikker du innom et supermarked og kjøper en flaske vann koster det deg under 10 norske kroner.


BULGARIA

Du visste kanskje at Bulgaria er rimelig, men visste du at det er et av de aller rimeligste ferielandene? Der får du mest for pengene sammenlignet med mange andre land, og særlig hvis du vurderer hotellpris og standard. I tillegg kan du velge mellom flere fine feriesteder med førsteklasses strandliv langs Svartehavskysten, og i skrivende stund får du en 2-ukers sommerferie i Golden Sands for omtrent 4500,- per person. Og det er ikke bare reisen som er billig: En 2-retters middag på restaurant koster deg i underkant av en hundrelapp. Med andre ord kan du regne med at reisekassa varer vesentlig lengre enn i andre land.

LES OGSÅ: 5 gode grunner til å velge Bulgaria

Sunny Beach

VINN-VINN: Bulgarias strender er minst like vakre som middelhavslandenes strender, men prisnivået er vesentlig lavere.


THAILAND OG SØRØST-ASIAS STRENDER

Drømmer du om sol, varme og lave priser og har mulighet til å reise litt lenger vekk bør du vurdere Sørøst-Asia og land som Thailand, Vietnam, India og Malaysia. Her er prisnivåene blant de laveste i verden, og selv med et lite feriebudsjett vil du føle at du har råd til mye.  I Thailand koster en flaske vann eller en brus i butikken under fem kroner,  og en enkel bungalow like ved stranden på Koh Lanta kan du få for så lite som 300 kroner natten.

 

FERIELUKSUS PÅ BUDSJETT: Thailand er et av verdens rimeligste land å være på ferie i – og kanskje også et av verdens vakreste?


LISBOA

Portugals hovedstad er kanskje ikke det første som slår deg når du tenker på billige reisemål, men prisnivået er faktisk en god del lavere enn vi er vant til her hjemme. For en treretters middag for to personer må du regne med å betale omtrent 300 norske kroner, og en flaske middels dyr vin koster i underkant av en femtilapp i butikken.

LES OGSÅ: Slik sparer du penger på cruise

 


DUBROVNIK

Prisnivået i Kroatia er generelt lavt, og heldigvis er ikke den populære middelalderbyen Dubrovnik noe unntak. Hotellprisene i den gamle bykjernen er ikke de rimeligste, men du finner flere fine strandhotell i området rundt til en lavere pris – og de ligger gjerne i roligere enn omgivelser enn hotellene i gamlebyen. En taxitur fra disse områdene og inn til gamlebyen tar som regel ikke mer enn 10 minutter og koster 30-50 kroner, litt avhengig av hvor hotellet ligger.

Dubrovnik.

SJEKK HVOR HOTELLET LIGGER: Prisnivået i Dubrovnik er forholdsvis lavt, men du får mer for pengene hvis du velger et hotell litt utenfor den populære gamlebyen.


TYRKIA

Prisnivået i Tyrkia har vært lavt i mange år, og det samme gjelder prisen på reisene dit, men nå er de billigere enn på lang tid. For én uke på et firestjerners hotell neste sommer ligger prisen på under 5000 kroner per person. Har du lagt inn shopping i budsjettet kan du gjøre skikkelig gode kjøp i de eventyrlige basarene der du finner skinnvarer, krydder, gull, tepper, klær, vesker og sko til trivelige priser.

STRANDPARADIS TIL RØVERPRIS: Det er billig å være på ferie i Tyrkia – og å reise dit.

Hva er dine beste sparetips? Del dem gjerne i kommentarfeltet under ↓

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Med forbehold om eventuelle skrivefeil og endringer ifht. datoer og priser.
Opgitte hotellpriser gjelder når to personer reiser sammen og deler rom. 

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………