Hit bør du dra med familien i sommer!

VSTRAYT1222_blogg

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, om bare 10 uker starter landets skoleferie. Mange benytter fridagene i påsken til å planlegge sommerferien, og reisearrangørene regner med at det vil komme et rush av bestillinger rett etter påske. Derfor er første tips til deg som vil feriere utenlands i sommer å bestille nå.

– Barnefamiliene er alltid tidlig ute med å bestille ferier. De har mange å ta hensyn til og har gjerne spesifikke krav til hvordan de ønsker å bo. Mange av våre mest populære familiehotell begynner å fylle seg opp, så hvis du ikke har bestemt deg for hvor du ønsker å reise i skoleferien bør du gjøre det nå, mens utvalget fortsatt er stort, sier Tonje Fossum, markeds og kommunikasjonsdirektør i Ving.
Nordmenn bruker årlig store summer på sommerferien, og forventningene til ferieukene er høye blant både store og små. Selv om det lett blir på barnas premisser er det viktig å velge et reisemål som også foreldrene har lyst til å besøke.

– Dersom man legger opp ferien slik at både voksne og barn får tilfredsstilt sine forventninger er sjansen større for at ferien blir vellykket for alle parter. Man vet jo med seg selv, at dersom man får lagt inn en treningsøkt på morgenen eller et besøk på spa, er det utrolig hvor mange flere ganger man orker å være med i vannsklia.

Rom med balkong er et annet råd Fossum kan gi småbarnsforeldre, i tillegg til å velge et hotell som er spesielt designet for barnefamilienes behov.

– Å nippe til et glass vin på balkongen etter at de minste har lagt seg er luksus for mor og far. Det skal være rom for voksentid, også i familieferien. I tillegg er det smart å velge hotell som kan tilby det lille ekstra, som skyggefylte babybasseng, barnestol på rommet og disponibel paraplytrille med solskjerm, for å nevne noe. Alle som har hatt små barn vet hvor mye slike detaljer betyr for å få en rolig og stressfri ferie.

For de litt eldre barna er det kjekt om det finnes et aktivitetstilbud på hotellet som de kan benytte seg av når mor og far har lyst til å koble av litt i solen.

– De fleste vil jo tilbringe mest mulig tid sammen med familien i ferien, bygge sandslott på stranden, spise is, bade og kose seg. Men smårollinger har jo som kjent et litt annet tempo enn oss voksne, og da kan det være kjekt å ha to store lekekamerater i plysj som heter Lollo & Bernie på hotellet. Det er stor stas å dra med barneklubben på sjørøverjakt og opptre på scene foran foreldrene og være små stjerner for en kveld, smiler Fossum.

Lytt til erfarne feriefolk
Dersom du er en av dem som ennå ikke har bestemt deg for hvor turen går i sommer kan det være lurt å se hva fjorårets ferierende har å si om saken. Basert på tilbakemeldingen fra fjorårets gjester har Ving laget en oversikt over de mest populære hotellene for sommeren 2013.

Vings 10 mest populære familiehotell sommeren 2013

1. Sunwing Side East Beach, Tyrkia
Sunwing Side East er et delikat resultat av et samarbeid mellom svensk design og tyrkisk arkitektur. Et flott hotell ved stranden som er skreddersydd for barnefamilier. Leiligheter for opptil 6 personer, babybasseng i skyggen, skandinavisk barneklubb, spa, trening og SATS-timer.

2. Sunconnect Side Resort, Tyrkia
SunConnect Side Resort er et veldig populært familiehotell. Her tilbys romslige og pent møblerte leiligheter. Hotellet arrangerer aktiviteter og underholdning for alle aldre. Det pene bassengområdet har oppvarmede basseng og i barnebassenget er det en liten vannsklie for yngre barn.

3. Sunwing Makrigialos Beach, Kreta
Sunwing Makrigialos Beach er bygget med tanke på at familien skal kunne være sammen og nyte ferien i fred og ro. Ved en av Kretas fineste strender har du tid til å gjenvinne balansen, nyte god mat, ta en forfriskende svømmetur og leke med barna. På Sunwing Makrigialos Beach finnes alt fra Happy Baby-leiligheter til Big Family om dere er mange i reisefølget.

4. Sunconnect Sunpark Garden, Tyrkia
SunConnect Sunpark Garden er perfekt for deg som reiser med familien og vil bo sentralt. Her bor du et steinkast fra den hyggelige strandpromenaden i Alanya. Hotellet har stilige leiligheter med moderne innredning. Her er det en skandinavisk barneklubb for de yngre barna, og de litt eldre barna koser seg i hotellets badeland. Leiligheter for opp til seks personer.

5. Olympic Lagoon Resort, Kypros
Olympic Lagoon Resort er et lekkert Family Garden-hotell for hele familien, bare en kort spasertur fra stranden og et par kilometer utenfor Ayia Napa. På hotellet er det flere basseng og et stort barnebasseng med både piratskip og vannsklier. Du kan velge mellom flere ulike restauranter og All Inclusive er inkludert i prisen.

6. Sunwing Fañabe Beach, Tenerife
Med et av naturskjønne Tenerifes beste beliggenheter og alt innen rekkevidde, tilbyr Sunwing Fañabé Beach et perfekt opphold for hele familien. Uansett om du velger en av de minste leilighetene eller en av de store familieleilighetene bor du ekstra romslig på Sunwing Fañabé Beach. Leilighetene er lyse, luftige og utstyrt med alt barnefamilier kan ønske seg.

7. Avra Imperial Beach Resort & Spa, Kreta
Avra Imperial er et eksklusivt designet Family Garden-hotell i elegante omgivelser, nær stranden og havnen i Kolimbari. Hotellet består av to hotellområder, begge har hvert sitt innbydende bassengområde. På Avra Imperial møter du Vings maskoter Lollo & Bernie som har en barneklubb med skandinavisktalende personale. Eller hva med en Swim Out-leilighet, der du kan gå rett fra terrassen og ut i bassenget?

8. Alexandra Beach, Kreta
Family Garden-hotellet Alexandra Beach har en fantastisk beliggenhet ved den langgrunne sandstranden i Agia Marina, og passer for både små og store familier. Her er det leiligheter for opptil 7 personer. For yngre barn finnes det en internasjonal barneklubb, og flere gangen i uken arrangeres det Mini Disco. Hotellet har et herlig bassengområde med flott utsikt mot havet. Kort gangavstand inn til Agia Marinas hyggelige sentrum.

10. Viva SunriseViva Sunrise, Mallorca
Family Garden-hotell Viva Sunrise er et godt valg for deg som reiser med familien og vil bo nær både sentrum og den fine stranden i Alcudia. Her er det leiligheter for både små og store familier, og aktiviteter for alle aldre. Det innbydende bassengområdet inkluderer to voksenbasseng og et barnebasseng med vannsklier, fontene, klatredyr og piratskip.