Hvordan få flytiden til å gå for store og små?

Skal du reise langt i ferien? Heldiggris! Når det er sagt kan en flyreise være både langtekkelig, kranglete, slitsom og komplett…avslappende. For med litt planlegging kommer du utfordringene i forkjøpet, og kan lene deg tilbake og glede deg over at ferien har begynt. Her er noen tips som kan gjøre timene på flyet litt kortere.

For de minste

Nettbrett
Let’s face it. Et nettbrett er en velsignelse på langdistanseturer. Spesielt når marken begynner å klø, setet blir trampoline og den lille kroppen blir full av spring. Husk å laste ned nok barnefilmer, slik at knottene kan velge sine egne favorittfilmer dersom flyets utvalg ikke helt faller i smak.

Lekesekk
La barnet selv plukke ut hvilke favorittleker som skal med på flyet. (Det anbefales likevel å foreta en sensurrunde i det skjulte så plagsomt støyende leker, enorme bamser og bøker i A3-format blir igjen hjemme).

The Sunny Heart lansering 2012

Overraskelsespakke
Forkort reisen med små pakker og overraskelser som du doserer ut underveis. Det trenger ikke være store greiene– en liten plastfigur i kindereggstørrelse, en klistremerkebok, en ballong og lignende.

Eventyr og musikk
Ta med noen bøker eller tegneserier som du vet at barnet liker, ha kosestund og «høytlesning».

Spill
Ta med en kortstokk og yatzy eller invester i et reisesjakk eller andre brikkespill i miniformat. Under kategorien spill kommer man heller ikke utenom Nintendo, Game Boy og andre kjekke oppfinnelser som kan få poden til å sitte som hypnotisert i timevis.

Puslespill og tegnesaker
Dette er alltid populært, så pakk gjerne med fargeblyanter, tegneblokk, klistremerker og lignende.

Noe å småspise på
På en langreise bør man selvsagt bestille mat på flyet, men det kan være greit å ha litt småsnacks på lur – rosiner, knaskerøtter, riskaker og ekstra babymat for de minste. Ikke glem tåteflaske eller tutekopp til minste.

 

For de litt større

Nettbrett
Denne magiske luksusartikkelen funker selvsagt like godt for små barn, større barn og for voksne. Så har du nettbrett – bring it on!

Musikk og podcast
Lagre all din favorittmusikk og interessante podcasts på en mediaspiller. Eller hvorfor ikke ta med en spennende lydbok? Ikke glem ørepluggene.

Kryssord
Voksne og større barn kan sette pris på litt hjernetrim til å koble av med underveis. Sudoku og god gammeldags kryssord duger lenge.

Spill
Kortspill, yatzy, backgammon, sjakk og kinasjakk fungerer alltid dersom du har et hyggelig reisefølge å spille med. Ellers så kan du jo kanskje laste ned et morsomt spill på telefonen før avreise?

Bøker
Pakk alltid ned en god bok eller to i håndbagasjen. En langreise kan være den perfekte anledningen til å pløye gjennom den der tykke romanen som du aldri rekker å lese hjemme.

Nakkepute
Det kan være deilig å sove bort noen timer av flyreisen, og da kan en deilig nakkepute være uunnværlig.

 

Vi tipser!

Sjekk ut vårt Easy Travel-tilbud for deg som bor på Sunwing Family Resorts eller Sunprime Hotels: ekstra bagasje, sjekk inn på hotellet og andre smarte løsninger.

  • Jeg vil anbefale en Comfort Pilot, et nytt reiseprodukt for en mer avslappende flytur uten nakkevondt.
    Sjekk gjerne http://www.comfortpilot.no og kontakt meg hvis du ønsker en vareprøve.