4 gode grunner til å ta med barna utenlands

Det er ikke til å stikke under stol at det kan være utfordrende å reise med barn. Men det kan også være fantastisk. Særlig for barna.

• Barna setter ned tempoet

Med barn kan du ikke haste av sted til severdighet etter severdighet etter severdighet. Du blir rett og slett tvunget til å sette ned tempoet, senke skuldrene og ta ting litt mer som de kommer. Det gjør også at du blir mer observant, og i stand til å nyte omgivelsene i enda større grad.

Les også: Dette synes barna er det aller beste med å være på ferie

• Dere blir enda mer knyttet sammen som familie

Dere er sammen mesteparten av tiden – hver dag. Da er man avhengige av å kommunisere godt, og å reise sammen blir rett og slett en fin kommunikasjonsøvelse som gjør dere enda mer sammensveiset.

Når du reiser med barn lærer du å senke skuldrene og ta ting litt mer som de kommer.

• Barn drar nytte av reiseopplevelser når de blir eldre

I følge U.S. Travel Association er det større sannsynlighet for at barn som har reist og lært om nye kulturer tjener bedre enn de som ikke har det, og de vil sannsynligvis også ta høyere utdannelse. I tillegg tyder undersøkelser på at små barn som som får høre andre språk enn morsmålet lettere lærer ord og hvordan de kan bruke informasjon på nye måter.

Tips: Slik gjør du flyreisen med småbarn til en lek

• Barn lærer av å oppleve nye kulturer

Det er fantastisk å ligge ved bassenget og se barna leke, le og spise is – men ikke glem å oppleve mer av reisemålet også. Å se hvordan andre mennesker (og særlig barn) har det bidrar til forståelse for forskjellene i verden, og det gjør det enklere å forstå hvor privilegert man er.

Å se hvordan andre mennesker har det bidrar til forståelse for sosiale forskjeller.

Kilde: Huffington Post Travel