Ja, vi elsker Mallorca

Nordmenn reiser til Mallorca som aldri før. Til sommeren velger 1 av 3 Ving-gjester å legge ferien sin til denne klassiske ferieøya i Middelhavet. Det viser ferske salgstall fra Norges største reisearrangør.

– Mallorca har vært en favoritt i Vings program i over 50 år, og stadig flere oppdager eller gjenoppdager middelhavsøya. For å imøtekomme den stigende interessen har vi økt kapasiteten til Mallorca med 25 % sammenlignet med fjoråret, forteller pressekontakt Sophie Frisholm i Ving.

Det betyr at Ving skal sende over 60.000 nordmenn til Mallorca til sommeren. Ving flyr til Mallorca fra flere byer i Norge, og i Stavanger er pågangen så stor at vi har satt opp et ekstrafly.

Nordmenns første feriekjærlighet

Vårt forhold til Mallorca startet sommeren 1959 på Oslo lufthavn Fornebu. Da reiste 35 forventningsfulle nordmenn i pene sommerantrekk med Vings innleide fly til Aeropuerto de Palma de Mallorca. Dermed var første kapittel i norsk charterhistorie skrevet, og begivenheten ble starten på et langt og lidenskapelig kjærlighetsforhold.

– Det er ikke noe fasitsvar på hvorfor så mange nordmenn fremdeles er hodestups forelsket i Mallorca. Men noe av hemmeligheten er at øya aldri slutter å overraske oss, sier Sophie Frisholm.

For Mallorca passer for alle, enten du vil ha en klassisk badeferie med familie og venner eller har lyst til å mingle med den kule lokalbefolkningeni i hovedstaden Palma. I denne hyggelige, intime storbyen kan du slappe av på tapasbarer i trange brosteinsmug, besøke gallerier og designerbutikker, se og bli sett på hippe restauranter, barer og diskotek. Og ikke minst – hvile ut under en parasoll på eksklusive beach clubs.

De mest populære reisemålene

Vings mest populære reisemål på Mallorca er Alcudia, Cala Bona og Palma Nova/Magaluf.

De tre mest populære hotellene finner du i Alcudia: Sunwing Resort & Spa Nuevas Palmeras, Viva Bahia og Sea Club.

– Hvis du foretrekker ferier utenfor turisttråkket har Ving mye å velge mellom for deg også, avslutter Sophie Frisholm.

 • Freddy Fredriksen

  Vi har reist over hele øya, men bodde i Port Soller. KN anbefale å bo der, leie bil og utforske øya på egen hånd. En fantastisk ferieopplevelse. Et lite eks. Ta tog fra Port Soller til Pama, vandre i bye, spise godt dog ta seneste tog tilbake til PortSoller. du har hatt en tur du sent viø glemme.

 • ida

  Hei 🙂 vi er et par i tyveårene som lurer på å ta turen til mallorca ,men vet ikke helt hvor. Vi vil til et fint og korselig sted ,hvor vi kan dra på utflukter og vi vill ikke bo på en typpisk party plass 🙂 noen forslag ?

  • Kan anbefale mange plasser.Alcudia er bra.Har bodd 2-4 mil sydvest for Palma i Palmanova og Magaluf.Fint å spasere mellom disse plassene.Ikke mere enn 2-3km.Meget brukbart.Billig med buss til Palma.Kan også anbefale de små fine plassene på syd/østkysten Cala dor.Der har vi bodd flere ganger.Uansett hvor du bor der så er ikke avstandende så store.Nydelig flott båthavn med båte du bare kan drømme om.Vi har leiet bil og kjørt langsmed kysten flere ganger.En meget flott opplevelse.Kreta og Chania. er også meget flott og billg.Har leiet bil der og vært ove nesten hele øya.Skal du en billig plass å leve er Egypt og Sharm El Sheik i Asiaer meget billig å feriere 1Egyptisk pun er lik en norsk krone.Suppe 8-10 øl 5-6 middag for 3pers ca 80-120krm drikke.Hilsen Egil Solberg Arendal.

  • Hei Ida, Da ville jeg valgt Puerto de Soller. http://www.ving.no/spania/puerto-de-soller Tror dere vil trives veldig godt her. Veldig koselig sted jeg absolutt kan anbefale! mvh Sophie

  • ida

   takk for svar 🙂 også lurer jeg på hvor varmt det er der i begynnelsen av juni ? og om det er mye tapas resturanger i Mallorca , hvem byer og plasser finner jeg de 🙂

 • Bjørn Steinar Snapa

  Vi planlegger en høstferie med familien 5 voksne og 3 barn i forbindelse med høstferien.
  Vi søker et barnevennlig familiested i likhet med bahia feliz gjerne på Teneriffe , Lanzarote eller Mallorca – har dere noen forslag ?
  Mvh Bjørn Snapa

Kategorier

Tagger