Jeepsafari på Aruba

Når man først har reist til Aruba er det nesten påkrevd at man tar en tur ut for å se på den vakre øya. Den beste måten å ta seg rundt på, er med jeep. Det er rett og slett ikke mulig å kjøre i vanlige biler på visse veier på nordsiden av øya. Det enkleste og beste er kanskje å bestille en jeepsafari. Da får du muligheten til å se hele øya, du får en guidet tur og du slipper å stresse med kartlesing og kjøring selv.

Underveis på jeepsafarien ser vi California Lighthouse. Dette fyrtårnet er et velkjent landemerke i Aruba. Fyret ble reist til minne om skipet California, som grunnstøtte og nå ligger på havets bunn noen kilometer nord for Aruba. Ved siden av fyret ligger en av øyas koseligste restauranter, som har rettet seg mot det italienske kjøkken og har en fantastisk atmosfære. Glem ikke å smake på huskets spesielle og smaksrike saus som er laget delvis av vodka!

Alto Vista Chapel er neste stopp og veien dit er på skikkelig humpete veier. Vi strammer til sikkerhetsbeltet og holder armer og bein inne i jeepen, for her går det unna! Alto Vista Chapel er en kirke som ligger på en hellig plass. Dette var stedet for den første kirken i Aruba, men denne brant dessverre ned under andre verdenskrig. Man valgte å bygge en ny kirke på det samme betydningsfulle stedet den første kirken sto på. I påsketider valfarter en stor del av befolkningen på Aruba hit for å besøke plassen.

Veien tar oss så videre mot den gamle gullgruven og videre mot Natural Baby Bridge. På vei til lunsj, og vårt siste stopp på turen, stopper vi ved entréen til Arikok National Park. Her kan man se noen av de ville dyrene som finnes på Aruba. I et terrarium kan man blant annet se klapperslanger og boaslanger fra Aruba! Vi kjører gjennom nasjonalparken og tar sikte på Baby Beach, der vi slikker litt sol og bader. Her er det også veldig bra å snorkle! Ved å tilbringe en dag på Jeepsafari får man se og oppleve hele Aruba, og dette er virkelig en fantastisk øy med en spennende historie!

Les mer om Vings Aruba her