Jentetur til Barcelona

Jenteturen er et av årets høydepunkter! Vi er en venninnegjeng som i mange år har reist på weekendtur til en storby. Vi har prøvd mange byer, alt fra København og Paris til Madrid, Berlin og Hong Kong med flere. Et av favorittstedene våre er Barcelona. 

Der har vi faktisk vært tre ganger.

Hvorfor har Barcelona blitt en favoritt? For oss handler det først og fremst om kombinasjonen av storby, shopping, god mat og drikke og bra uteliv, i tillegg til en strand midt i byen. Kan man ønske seg mer på en jentetur?! Byen har også sjarm og atmosfære, og det oppleves som at avstandene er korte til det man har behov for, når man bor sentralt.

Barcelona er fantastisk by hvor du finner alt det du måtte ønske deg av en storbyferie.

Barcelona er fantastisk by hvor du finner alt det du måtte ønske deg av en storbyferie.

Her er våre suksesskriterier for en vellykket jentetur i Barcelona

Bo sentralt! I Barcelona gjør du det blant annet rundt Plaza Catalunia, Las Ramblas og Barri Gotic. Fordelen er den korte avstanden til både shopping, restauranter, nattelivet og stranden. Det er også kort vei fra flyplassen og det er ikke spesielt dyrt med taxi.

Ta deg en tur på The food market. Kjøp gode skinker og oster til å ta med hjem eller ta med herlige smaksprøver på veien.

Ta deg en tur på The food market. Kjøp gode skinker og oster til å ta med hjem eller ta med herlige smaksprøver på veien.

Forhåndsbestill bord både for lunsjer og middager. Det kan være vanskelig å finne bord for en større gjeng. Å begynne å lete når blodsukkeret begynner å falle og det er fullt overalt, er ikke med på å lage god stemning eller gode opplevelser…

Vi bruker litt tid i forkant av reisen til å samle inn gode tips og erfaringer om restauranter og kontakter restaurantene i forkant av reisen for å bestille bord. Vi har opplevd at det kan være vanskelig å forhåndsbestille bord til lunsj i Barcelona, men da kan et tips være å stikke innom på den restauranten man har sett seg ut litt tidligere på formiddagen, da får man som regel reservert til senere.

Denne gangen hadde vi en fantastisk lunsjopplevelse på Cerveceria Catalana (adresse: Mallorca 236) en herlig tapas restaurant, som ikke tar forhåndsbestilling. Her setter man seg opp på en liste når man kommer, så er det bare å nyte noe å drikke utenfor eller i baren til navnet ditt blir ropt opp. Du må forvente en ventetid på 30-45 minutter så ikke vær helt skrubbsulten når du kommer. Men, ikke vær mett heller, dette er en av de bedre restaurantopplevelser vi har hatt i Barcelona, og anbefales både som alternativ til lunsj og middag.

Fly direkte. For en weekend er det mye tid å spare på å fly direkte. Med Vings storbyreiser har du valgmuligheter mellom både avreisetidspunkt og flyselskap.

Ta deg tid til å oppleve Barcelonas varierte kunst og kultur.

Ta deg tid til å oppleve Barcelonas varierte kunst og kultur.

Hva er det ellers å anbefale i Barcelona?

Natteliv: Barcelona er en pulserende by med et stort utvalg av barer og natteliv. Loungeklubber er populært og flere av dem finner man blant annet på rekke og rad ved den Olympiske havnen. Der har du blant annet Shoko, Opium og Carpe Diem/CDLC. Her kan dere gjerne legge middagen fredag eller lørdag kveld, og bli langt utover natten med dans etterpå. Husk å bestille bord! Sørg gjerne også for å ha en bordbestilling eller sitteplasser til etter middagen! Ellers så er områdene El Borne og La Ribera trendy områder med coole barer og restauranter.

Shopping: Med Plaza Catalunia som utgangspunkt finner man mye bra shopping. Vi holder oss som oftest mest i gatene Passeige de Gracia, Las Ramblas – nordover fra Plaza Catalunia, og Avenida Diagonal. Ta gjerne turen til markedet La Boqueria på Las Ramblas, det er en opplevelse i seg selv å gå der og smake på gode skinker og oster- og ikke minst er det mye god tapas å ta med seg hjem igjen.

Noen av ingrediensene for en vellykket jentetur.

Noen av ingrediensene for en vellykket jentetur.

Barcelona har mye annet interessant å by på også, så hit kan du gjerne reise både med barnefamilien, for å se på fotball eller for å oppleve kunst og kultur. Mulighetene er mange!

 

Hva er dine suksesskriterier for en vellykket jentetur?