Julemarkeder i Stockholm

Du trenger ikke å reise langt for å besøke fine julemarkeder. I Stockholm finner du både tradisjonsrike markeder og mer moderne varianter.

Gamla stan

IMG_0167

Stortorget i Gamla stan, blant karakteristiske smale høyhus i rødt, gult og grønt, finner du i disse dager Stockholms eldste julemarked. Her ligger det omtrent 50 små boder som byr på pepperkaker, ferske lussekatter, varm, søt gløgg, brente mandler i gaveposer, julepynt, misteltein og -kranser og snøkrystaller. Markedet er ikke særlig stort, så du trenger ikke å beregne flere timer på besøket – men det er koselig å gå rundt å titte i butikkene i de trange, brosteinsbelagte gatene rundt torget også.

Julemarkedet i Gamla Stan ligger ca. fem minutter fra Det kungliga slottet, så hvis du vil se deg rundt inne på slottet og ta en titt på kronjuvelene er dette en perfekt anledning. Vær oppmerksom på at det kan være litt kø for å komme inn på slottet, og at billettene kjøpes i en egen billettluke før du kan stå i kø foran inngangen.

LES MER: Europas julemarkeder

Kungsträdgården

Hvis du går over Stömbron fra Gamla stan og over til Norrmalm kommer du rett inn i Kungstädgården. Mellom trærne med funklende julebelysning ligger det et lite marked med tradisjonelle boder fylt av julegodt og håndverk, og ikke minst – en skøytebane. Er du heldig får du også nyte levende julemusikk fra flinke sangere. Markedet har også en egen donut-bod med rykende ferske, søte donuts.

IMG_0176