Juleshopping i London

Når julelysene tennes på Oxford Street står arrangementene i kø. Shopping er toppaktuelt i disse tider, og lørdag 27. november er det Traffic Free Day både i Oxford Street og Regent Street. Det betyr at West End stenges av for biler slik at sentrum forvandles til bilfrie shoppinggater. Da kan du rusle rundt i butikker i ro og mak uten å bli forstyrret av den ellers så intensive trafikken av busser og taxier.

Liker du markeder bør du absolutt besøke Portobello Road i Notting Hill. Dette populære området har også spennende second hand-butikker, kule kaféer og barer, vakre viktorianske hus og eksklusive butikker og restauranter. Og masse herlig julestemning.

Hyde Park Winter Wonderland
Fra 19. november til 4. januar arrangeres Londons største julemarked. Hyde Park Winter Wonderland har masse aktiviteter for små og store. Inngang til parken er gratis, men du kan kjøpe billetter til forskjellige aktiviteter inne i parken. Her finner du blant annet pariserhjul, rutsjebaner, spøkelseshus, skøytebane, berg og dalbane, sjørøverskute og masse morsomme opplevelser for hele familien. Kos dere på julemarked, restauranter, kaféer og barer. Parken er åpen fra kl. 10:00 – 22:00 hver dag (stengt 1. juledag).

Christmas tree lighting ceremony – årets London-juletre
Årets juletre er det 64. treet som Oslos befolkning gir til innbyggerne i London. Tradisjonen med den norske julegaven startet like etter krigen og er en takk til britene for hjelp og støtte under okkupasjonsårene 1940–45. Juletreet er en vanlig norsk gran. Det måler 27 meter på rot og er ca. 80 år gammelt. Torsdag 2. desember tennes treet på Trafalgar Square i London.

London Eye Ice Rink
Nytt av året er en flott skøytebane på Southbank, like ved London Eye. Du bestiller din skøyetid sammen med London Eye billetten.

English National Ballett
På London Coliseum kan hele familien oppleve en helt ny produksjon av Nøtteknekkeren. Spilles i perioden 10. – 30. desember.

Westfield Shopping
Dette forholdsvis nye shopping senteret ligger veldig sentralt, like ved Shepherds Bush. Her finner du 265 butikker, restauranter og mange andre underholdningstilbud. Senteret er også åpent på søndager (12:00-18:00).

Bestill din førjulsreise til London med Ving her