Juleshopping i Paris

Ingenting slår julestemningen i Paris – her er atmosfæren både klassisk og moderne på samme tid. At Paris er en av verdens mest romantiske byer er slett ikke bare en klisjé.

Hvis du står på en av broene over Seinen etter mørkets frembrudd, forstår du hva vi mener. For når alle lysene tennes er Paris et usedvanlig vakkert syn. Du trenger ikke å kjøpe siste mote fra Dior for å ha glede av shoppingen i Paris. Den franske hovedstaden kryr av spennende markeder av alle slag – både mat, klær og antikviteter. Og har du sansen for stilige second hand-motebutikker har du kommet til selveste himmelriket. Avslutt shoppingrunden med et deilig måltid på et tradisjonsrikt parisisk brasserie – da får du garantert en smak av god, gammeldags jul.

Ta en tur til Boulevard Hausmann og få med det de flotte juledekorerte bygningene og de flotte vindusdekorasjonene hos de store varemagasinene – f.eks. Gallerie Lafayette.
Gå ikke glipp av hovedgaten Champs-Elysées som er opplyst med tusenvis av lys eller det store juletreet på Place de la Bastille.Julemarked

Paris har mange julemarkeder, men det største ligger selvfølgelig på Champs-Elysées. Det strekker seg fra metrostasjon Clémenceau til Place de la Concorde. Her finner du kunsthåndverk, gastronomiske spesialiteter fra franske regioner og mange gaveideér. Du finner også et julemarked i Boulevard Saint Germain.

Sjokoladebutikk for voksne

La Maison du Chocolat selger hjemmelaget, fantastisk god sjokolade. Her får du lekre gaveesker med sjokolade i alle varianter: mørk, lys, mint, trøffel, fylt… Pluss sjokoladeplater og diverse sjokolade-delikatesser. Med andre ord det meste av det beste.

Skøytebane ved Hotel de Ville

Stor skøytebane utenfor Hotel de Ville. Det er gratis å bruke skøytebanen men det koster 5 Euro å leie skøyter.
Adresse: Place de l’Hôtel de Ville, Paris 75004 75004
Metro: Hôtel de Ville
Fra desember 2010 til februar 2011

Disneyland® Paris

Gå ikke glipp av Disney’s julehistorie i Disneyland® Paris. Fra 7. november til 6. januar kommer julenissen og hjelperne hans for å hilse på alle små og store barn.

Bestill din førjulstur til Paris her