Kaffe og brunost i kofferten

VSGRMJTVOS1062

Det er én ting mange nordmenn ikke kan unnvære i ferien sin, og det er norsk kaffe. Mange av oss tar også med seg både knekkebrød og brunost i bagasjen!

Det viser Vings undersøkelse Reisepanelet, der 11 170 personer har svart på spørsmål om sine ferievaner. I Sverige og Danmark har en tilsvarende undersøkelse blitt gjenomført og i svenske kofferter kan man finne både kaffe og kaviartuber, mens danskene foretrekker å ha med seg rugbrød, kaffe og litt salt lakris.

– Uansett hvor hyggelig det er å oppleve lokal matkultur i ferien, er det noen ting vi ikke kan være foruten – god norsk kaffe for eksempel. Da mange av våre reisende bor på leilighetshotell tas det ingen sjanser når det gjelder kaffe. I tillegg pakkes det ned både brunost, kaviartuber og salt lakris, sier Sophie Frisholm, Pr-ansvarlig i Ving.

Topplisten: Dette tar nordmenn med seg
1. Kaffe
2. Knekkebrød
3. Brunost
4. Kaviar
5. Annet
6. Makrell i tomat
7. Leverpostei
8. Grovt brød

Svensker og dansker skiller seg ikke mye fra oss nordmenn. Det viser en undersøkelse gjennomført av Ving Sverige med 6 300 svarende og av Spies Danmark med 3 775 svarende. I tillegg til kaffe er kaviartuben noe svenskene ikke klarer seg uten, mens danskene foretrekker rugbrød og litt salt lakris i ferien.

Topplisten: Dette tar svenskene med seg
1. Kaffe
2. Kaviar
3. Annet
4. Knekkebrød
5. Salt lakris
6. Smågodt
7. Svensk gulost
8. Svensk sjokolade
9. Grovt brød
10: Makrell i tomat

Topplisten: Dette tar danskene med seg
1. Kaffe
2. Rugbrød
3. Salt lakris
4. Ost
5. Leverpostei
6. Annet
7. Makrell i tomat
8. Knekkebrød

Ving er Norges største reisearrangør med reiser til mer enn 170 reisemål i over 40 land. Ving arrangerer charterreiser, fleksible pakkereiser med rutefly, i tillegg til flybilletter og hotell for de som vil reise på egen hånd. Reisene selges via internett, telefon, i egne butikker samt utvalgte reisebyråer over hele landet. Ving Norge AS har 89 ansatte og over 400 000 reisende årlig.

Kategorier