London-aktiviteter for de små, M-O

London med Ving

M
Madame Tussauds trenger kanskje ingen nærmere beskrivelse. Dette er en verdenskjent attraksjon med en fargerik historie bak seg. I over 200 år har Madame Tussauds vist frem sine fabelaktige voksdukker basert på kjente personligheter. Noen av legendene som har fått æren av å bli utstilt her er blant annet David Beckham, Winston Churchill, Nelson Mandela, Prinsesse Diana, Michael Jackson, Mohammed Ali, Robbie Williams, Brad Pitt, Wayne Rooney, Robbie Williams, Jennifer Lopez og Kylie Minogue. Hjemmeside: www.madame-tussauds.co.uk. Nærmeste undergrunnsstasjon: Baker Street.

N
Namco Station ligger tvers over Big Ben og inngangspartiet deles med en McDonalds restaurant like ved London Eye. Her finnes det utallige muligheter for både barn og ungdom. Hva med en bowlingbane med et helt spesielt gulv som gjør at du ikke behøver egne bowlingsko. Det mest populære er likevel de 150 interaktive videospillene og simulatorene hvor du både kan stå på ski og ri på hest. Namco Station har også sin egen valuta som kalles for “The Nam” som du kan bruke på alle spill og aktiviteter. Det finnes også 12 bowlingbaner, biliardbord og ikke minst”bumping cars”, eller på godt norsk radiobiler. Hjemmeside: http://www.namcofunscape-londonevents.co.uk/. Nærmeste undergrunnsstasjon: Westminster.

O
Omvisning på BBC Television Centre er en stor opplevelse for både små og store. BBC er et av verdens største og mest kjente tv-selskap. En guidet tour på BBC varer i underkant av to timer og du får en omfattende omvisning i flere studio hvor kjente engelske TV-program er blitt spilt inn. Du får også besøke BBC News hvor det sendes nyheter flere ganger i timen. Her kommer du blant annet bak kulissene til tidligere programmer som Hotell i Særklasse og Monty Phyton. En av de mest populære aktivitetene på omvisningen er turen inn i et studio som blir brukt til spørreprogram. Her kan du delta i en spørrekonkurranse som blir lagt opp profesjonelt med programleder, filming, publikum og ikke minst tv-vignett og reklame. Hjemmeside: www.bbc.co.uk/tours. Nærmeste undergrunnsstasjon: White City.

Reis til London med Ving