Madeira – den flytende hagen

Madeira blogg 1

Uttrykket som sier at Madeira er som en stor, flytende hage stemmer godt. Til tross for sin beliggenhet nordvest for Kanariøyene er det milde subtropiske klimaet ulikt både det europeiske og det afrikanske – perfekt for feriegjester som ikke liker at det blir for hett. Madeiras hovedstad Funchal har en koselig, liten bykjerne med hyggelige gågater, butikker og små kaféer. Maten som serveres er både velsmakende og rimelig. I Funchal er det veldig rent, pent og velstelt og det er få moderne høyhus i byen. Det finnes likevel et mindre antall kjøpesentre i, og rundt sentrum for de shoppinglystne.

Den mest populære aktiviteten på Madeira er levadavandring. Levadaene er Madeiras gamle vanningskanaler, og de første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. Stiene langs kanalene er i dag populære turstier, og strekker seg over omlag 215 mil. Fra levadaene har du fantastisk utsikt og nærkontakt med den flotte naturen. I skogen vokser det mengder av laurbærtrær og eukalyptustrær, i tillegg til over hele 1.300 andre plantearter. Madeira er kjent for sine bananplantasjer med små, søte bananer og hver eneste, lille jordlapp omkring landsbyene blir brukt til å dyrke forskjellige typer frukt og grønnsaker. For virkelig å nyte blomstene og plantene i all sin prakt, kan du også du besøke en av de mange botaniske hagene.

Madeira har også mye mer å by på; trendy restauranter, utvalgte Prime Select-hotell for de som reiser uten barn, spennende aktiviteter som fosseklatring, gondolbane, førsteklasses golf, kurvslede fra fjelltoppen Monté, bading i havbasseng og utforsking av vulkangrotter for å nevne noe. Men først og fremst er nok Madeira turgåernes Mekka.