Nordmenns storbyfavoritter: Roma

Nylig gjennomførte Ving en undersøkelse der reiseglade fra hele landet ble spurt hvilke storbyer de har øverst på ønskelisten. Blant byene på topp finner vi både klassikere og nykommere. En av favorittene er Roma.

Vær oppmerksom på at dette blogginnlegget opprinnelig ble publisert i 2017 og kan inneholde utdatert informasjon. 

Utfordringen med storbyreiser ligger ofte i å finne de unike stedene: de beste hotellene, de kuleste restaurantene, de stiligste barene og de mest spennende severdighetene. Vi skal oppleve mye på få dager, så litt råd og tips er alltid kjærkomment. Dette er Vings egne eksperter (og noen andre) sine beste tips fra Roma.

Tredjeplassen på nordmenns ønskeliste er vakre Roma, med obligatoriske severdigheter som Trevi, Forum Romanum, Palatinhøyden og Colosseum. Men etter å ha travet rundt i den historiske byen er det også viktig å styrke seg med litt god mat og drikke.

ET MUST I ROMA: Den verdensberømte Peterskirken er vel verdt et besøk når du er i Roma.

– Styr unna stedene i hovedgatene, og prøv å unngå laminerte menyer og slitsomme innpiskere. Velg heller trattoriaer eller hosteriaer, de er ofte familiedrevne med enkel og veldig god mat. Et par gode anbefalinger er Otello i Via della Croce, L`Orso og Il Buco, sier Hassan Zouhar fra Oslo, som har vært i Roma med kona.

– Dar Poeta i Roma, som ligger i Trastevere litt gjemt i en bakgate, og er ikke og fancy, med har en svært hyggelig atmosfære. Det kan tidvis være lang kø, så bestill gjerne bord i forveien, forteller Hassan.

Familien Ramberg Kaarstad var på tur til Roma i påsken. Reisen med to barn inneholdt hektiske dager med byvandring, metro og trikk, fortausrestauranter, guiding og fotografering, forteller pappa Vemund. Der fant de også en restaurant som ble en av familiens personlige favoritter.

ROMANTISK: Sjarmerende smågater, nydelig mat og gjestfrie italienere. Roma må oppleves. Foto: Privat

– Ristorante Spirito DiVino ligger i Trastevere, i en rolig sidegate. Stedet har en unnselig inngang, men vel inne møter man et familiedrevet foretak, som vektlegger gamle mattradisjoner, en rik vinkjeller og genuin hygge, sier Vemund.

Mamma Aashild forteller at noen av rettene på restauranten hevdes å ha sin opprinnelse i faget på Cæsars tid. Hans egne memoarer og samtidige beskrivelser kan tyde på at det finnes en rimelig mulighet for at arven etter Cæsars kjøkken eksisterer i dette lokalet.

– En rett der eplemos blir servert til en velsmakende gryte med mørt kjøtt er visst et slikt eksempel, sier hun.

FANTASTISKE ROMA: Familien Ramberg Kaarstad på Platiner-høyden i Roma. Foto: Privat

– Familien som driver stedet er meget imøtekommende, og hjertelig tilstede. At man blir overlevert to flasker prima rødvin ved avslutning og med gode ønsker på vei hjem, hører med til de sjeldne og hyggelige opplevelser, avslutter Vemund.

Hvor skal du bo i Roma?

  • Du som reiser på budsjett: Ascot er et billig og hyggelig pensjonat. Accademia er også et rimelig og populært alternativ som ligger i en sjarmerende bygning fra 1700-tallet.
    For luksusdyret: St. Regis Rome – Luksuriøst hotell med vakker arkitektur.
  • For barnefamilien: Genova er et velholdt og hyggelig hotell med fin beliggenhet. Hotellet har store rom for opptil fire personer og er et godt alternativ for barnefamilier. Accademia er også svært barnevennlig.
  • Til venneturen: En av byens fineste takterrasser finner du på vårt hotell Cesàri, et familiedrevet lite hotell i en historisk bygning fra 1600-tallet. Se også på det sjarmerende designhotellet White, som gjestene våre kåret til et av Vings ti mest populære byhotell sommersesongen 2014.

Eksperttipsene fra de andre favorittbyene finner du her:

Kategorier