Endelig er Lesvos tilbake!

Lesbos, Molivos. Harbour at Hotel SeaHorse.

På Lesvos møtes du av det ekte Hellas med vakre landsbyer, koselige tavernaer og en herlig avslappet atmosfære. Neste sommer tilbyr Ving hele seks reisemål og over 20 hotell på den greske øyperlen, slik at det er enkelt for alle å finne sin egen favoritt.

– Nordmenn elsker Hellas, og de små greske øyene er spesielt populære. Lesvos er derfor en nyhet vi er sikre på vil glede alle Hellas-entusiaster, sier informasjonssjef i Ving, Elisabeth Larsen-Vonstett.

Greece, Lesbos, Anaxos, hk, 07

Stranden ved Anaxos er øyas lengste på hele 3 kilometer.

Seks forskjellige reisemål

Er du ute etter lange, avslappende dager på stranden er de små badebyene Anaxos, Petra eller Plomari gode valg. Anaxos passer godt for deg som ønsker en rolig strandferie, her finner du øyas kanskje beste strand og mange hyggelige små tavernaer.

Hvis du vil oppleve det virkelig genuine Hellas bør du reise til den sjarmerende middelalderbyen Molivos. Her finner du brosteinslagte smug med lokale kafeer og butikker der det greske dagliglivet går sin gang, og en vakker havn med koselige restauranter – midt i blinken for den romantiske parferien. De fleste hotellene er familieeide og passer godt for par eller venner som vil bo hyggelig og enkelt.

molivosbynight

Middelalderbyen Molivos ligger på en liten fjelltopp med en borg som troner på toppen.

Øyas beste familiehotell

Hvis du reiser med familien er fiskerlandsbyen Skala Kallonis et åpenbart valg. Her kan barna bade på den fine sandstranden og dere bor på øyas beste familiehotell, Aeolian Gaea. På hotellet er det både barnebasseng og lekeplass, og det er heller ikke lang vei inn til det koselige torget i landsbyen.

Lesbos, Molivos.

Mange av kafeene og restaurantene serverer mat og drikke med lokalt produserte, økologiske råvarer.

Oppdag resten av Lesvos

Mens du er på Lesvos bør du ta en tur og se den sagnomsuste forstenede skogen eller besøke hovedstaden Mytilíni hvor du finner museer som huser skatter fra antikken. Øya er også et flott sted for deg som er glad i fotturer og har et rikt fugleliv hvis du er interessert i fuglekikking.

– Lesvos er et fredelig og rolig feriested, understreker Larsen-Vonstett. Her er det fortsatt mulig å oppleve det genuine greske dagliglivet og spise lokalprodusert mat på den lokale tavernaen. Og det lave prisnivået gjør det ekstra fordelaktig for oss i Norge hvor kronen fortsatt er svak, avslutter hun.

Ving flyr direkte til Lesvos fra Oslo hver uke fra 23.6. til 11.8.

Kategorier