NYHET! Små ferier og store opplevelser i Sør-Europa

blogginnlegg

Det er ikke alltid at man har muligheten til å ta en hel uke fri fra jobb og skole, selv om reiselysten er der. En langhelg eller en miniferie er enklere å få plass til i kalenderen, og kan derfor være et bedre alternativ. Til sommeren satser Ving fullt på pakkereiser med fleksible ferielengder til sol–og bad-reisemål.
Nordmenns reisevaner har endret seg drastisk i takt med den teknologiske utviklingen, og Ving ønsker derfor å tilby gjestene en enda større valgfrihet. Reisearrangøren tilbyr allerede et bredt spekter av klassiske solferier på én og to uker, og varsler nå en større satsning på sol- og badereiser av valgfri ferielengde slik at flere skal finne ferien som passer sitt individuelle behov.
– I dag bruker man fort nesten like lang tid på å sitte i kø på vei til hytta på fjellet i helgen som å fly til varmen for et par dager. Å sette seg på flyet for noen dager, vekk fra regnvær, skittentøyvask og foreldreutvalgsmøter blir stadig mer populært. Ofte er det ikke mere enn et par dager på stranden med sol og sommer og avslapning som skal til, og batteriene er ladet igjen, sier Sophie Frisholm, presseansvarlig i Ving.

 Nyheter i Sør-Europa
Uansett om du planlegger en miniferie, en langweekend eller ønsker å være borte i flere uker vil du til sommeren ha et vell av tilbud å velge mellom hos Ving. Sommerens nyheter er blant annet Alicante, Albir og Benidorm på den spanske Costa Blanca-kysten, Malaga på Costa del Sol-kysten og Den franske Rivieraen med byene Antibes og Juan les Pins.

Costa blanca – Den hvite kysten

Costa Blanca har noe for enhver smak. Alicante ligger perfekt til ved Middelhavet. Her finner du alt du kan forvente deg av en storby samt en hel rekke fantastiske strender. Benidorm er kanskje Spanias absolutt mest populære ferieby. Hit kommer nærmere 10 millioner turister hvert år for å nyte solsikkert klima og fine strender. Albir er en trivelig kystby med genuint miljø og gode restauranter og barer, forteller Frisholm.

Sol, strand og storby
Dersom du ønsker å kombinere sol og strand med storby, kulturopplevelser og vakker arkitektur kan Costa del Sol og Malaga være valget for deg.

– Byen er det perfekte utgangspunktet for de som vil utforske Andalucia-regionen. Malaga er en av Costa de Sols storbyer, men den er ikke større enn at du kan spasere gjennom sentrum på en halvtime. Her finner du markeder, Picasso-museer, vakre kirker og et stort utvalg restauranter.

Den franske rivieraen
Eller hva med en ferie til Côte d’Azur? Den franske rivieraen er alltid verdt et besøk. Strender, uteliv og kort vei til vingårder og andre naturopplevelser bidrar til å gjøre dette til et populært reisemål. Det er lett å ta seg rundt mellom alle de kjente reisemålene som ligger som perler på en snor langs kysten. Med Ving kan du reise til Cannes, Nice, Antibes og Juan les Pins.

– Av disse er det vel Cannes og Nice som er mest kjent for oss nordmenn. Eksklusive Cannes er en sjarmerende badeby med stort utvalg av butikker, restauranter og den berømte paradegaten – Croisetten. Her har mange filmstjerner gått på den røde løperen under den årlige filmfestivalen. Nice er en klassikeren man aldri blir lei. Å spasere langs strandpromenaden – Promenade des Anglais – er som balsam for sjelen. På denne promenaden ligger også flere av Vings hotell.

Den kanskje mindre kjente Antibes ligger midt mellom Nice og Cannes. Det var grekerne som grunnla den sjarmerende byen under antikken. Her kan du også oppleve stor og variert samling av Picassos verk.

– Det siste tilskuddet på stammen er Juan les Pins – en klassisk badeby med en lang strand og en herlig strandpromenade, kantet av hyggelige restauranter og kafeer. Hit kommer folk fra hele Europa for å nyte strandlivet, utelivet og den årlige jazzfestivalen som går av stabelen i juli hvert år – ofte med noen av de største stjernene på jazzhimmelen, avrunder Frisholm.