Pakk smartere!

Sliter du med å få plass i kofferten når du skal ut å reise? Da er du ikke alene.

De aller fleste av oss pakker med altfor mye når vi skal ut på tur, noe som blant annet resulterer i tunge løft og overvekt på flyet.

Men hvordan kan du pakke smartere? Hva skal du pakke? Og enda viktigere – hva skal du ikke pakke?

Her kommer noen gode tips:

⇒ Det første, og kanskje viktigste tipset, er å lage en pakkeliste i god tid før avreise. Skriv ned alt du bør ha med av klær, sko, toalettsaker og elektronisk utstyr. Få oversikt over hva som eventuelt må vaskes før du drar og hva må du mangler og bør kjøpe inn. Så kommer det avgjørende punktet: Gå kritisk gjennom listen og stryk alt du strengt tatt ikke trenger å ta med.

⇒ Sjekk værmeldingen for reisemålet og pakk deretter.

⇒ Prøv å komponere forskjellige antrekk og sats på basisklær som lett kan mikses og matches.

⇒Rull klærne. Da unngår du krøllete klær og det tar mindre plass i kofferten.

⇒ Legg alle sko du skal ha med deg i egne poser. Da unngår du kjedelige overraskelser som skitne klær.

System i kofferten.

System i kofferten.

⇒ Apropos sko: Ta med deg gode sko! Det blir ofte mye gåing når man er på ferie, intensive shoppingrunder og utflukter til severdigheter krever gode sko.

⇒ Toalettsakene tar ofte mye plass. Invester i små refillflasker til sjampo og balsam, dusjsåpe og kremer, da sparer du mye plass. Pakk alt flytende i plastikkposer så unngår du søl. Et annet triks er å skru av hele korken på flasken, legge et lag med plastilm over åpningen, og skru på korken igjen. Da skal innholdet holde seg på plass!

⇒ Husk at det de aller fleste steder er mulig å vaske klær. Det meste kan også handles inn på reisemålet hvis det skulle bli helt krise.

⇒ Er du i tvil om du har vært for ivrig på pakkefronten – ta en generalprøve noen dager før avreise. Pakk ned alt du skal ha med i kofferten og la fakta tale for seg. Neste steg er selvsagt den uunngåelige utrenskingsprosessen.

⇒ Reiser du sammen med noen kan dere fordel klærne i hverandres kofferter. Da har dere alltid litt backup hvis en av koffertene blir borte underveis.

⇒ Overvekt er dyrt. Prisene varierer hos de ulike flyselskapene, men unngå det så langt det lar seg gjøre. Husk at kofferter nesten uten unntak inneholder mer ved hjemreise.

 

Forhåpentligvis får du litt mer system og plass i kofferten nesten gang du skal ut å reise.

Har du noen flere smarte tips? Del dem gjerne med oss!

  • martin

    jo klær tar mindre plass når man ruller det fordi da får du mer plass i breden og da får du mer langs kantene av store ting

  • Kim

    Jeg syns det er bedre å pakke så flatt som mulig, og pakke ned sokker og undertøy til slutt, for det kan man bruke til “å fylle ut” med langs kantene og i hjørnene…… Og har man mulighet så er det lurt å pakke kofferten en dag eller to før man reiser, lukke den igjen og la den ligge, for da “komprimeres” det som er pakket og det blir plass til litt til 😉 ( det hjelper så klart ikke mot overvekt da 😉 )

  • Anette

    Jeg har aldri forstått hvordan klær kan ta mindre plass når man ruller dem i stedet for å brette dem… Noen som kan forklare?!!??