Reis jorden rundt med disse bøkene

Gümbet Cove

Du kan se for deg fargene, menneskene, stedene. Høre lydene, lukte deg luktene. Du er der, men samtidig ikke. Har du lest en god bok, så vet du hva jeg snakker om. At det er mulig å reise jorden rundt fra godstolen. God tur!

1. Øya

av Victoria Hislop

Alexis’ vet at moren er gresk, men utover det har moren vært svært stilltiende om sin oppvekst. Alexis reiser fra London til landsbyen Pláka i nærheten av Kreta, og oppdager en historie om kjærlighet, svik, sykdom, liv og død.

VSGRHERIER1004

 

2. Alkymisten

av Paulo Coelho

Gjetergutten Santiago fra Andalusia forlater saueflokken og legger ut på vandring gjennom Spania, Marokko og den afrikanske ørkenen for å finne en skatt. Bokens handling er basert på ett av eventyrene i Tusen og én natt.

Djeema el-Fna, Marrakech.

 

3. Hotel Eldorado

av Tor Even Svanes

Året er 1961, og det er begynnelsen på det norske chartereventyret. En norsk sjømann går i land i Malaga og begynner som altmuligmann på Hotel Eldorado. En fin og rørende historie full av kjærlighet, skuffelser og overraskelser.

VSESAGPMAR1030

 

4. Kunsten å reise

av Alain de Botton 

En fantastisk bok som er på jakt etter motivene for menneskets reiselyst. Underveis trekker forfatteren inn andre skribenter, kunstnere og filosofer som i en eller annen form har latt seg inspirere av å reise. Dette er reiselitteratur utenom det vanlige, og boken anbefales varmt!

VSTRIST1145

 

5. India

av Torbjørn Færøvik

India er ikke lett å forstå. Denne boken tar deg med på en litterær reise til et av verdens mest spennende, kontrastfylte og allsidige land. Færøvik vant Brageprisen i 1999 for India.

sdingoi1005

 

6. Stranden

av Alex Garland

Du har kanskje sett filmen The Beach der Leonardo DiCaprio boltrer seg på en kritthvit, fantastisk strand? Vel, filmen er basert på boken med samme navn – en eventyrlig bok om backpackeren Richard og hans møte med den ukjente øya og en ny levemåte.

Ps! Stranden i filmen er helt ekte, og befinner seg på Phi Phi i Thailand.

VSTHKBVPHI1001

 

7. Dette er Cuba, alt annet er løgn

av Dag Hoel og Vegard Bye

Nok en utradisjonell, men svært god, reisebok. Forfatterne tar for seg Cubas historie, samfunn og kultur og fletter det sammen med fortellinger fra cubanerne selv. Et absolutt must hvis du skal til Cuba!

Ps! Cecilia Samartins bok Drømmehjerte handler om to kubanske kusiner og venninner som skilles fra hverandre på slutten av 50-tallet – den ene vokser opp i USA, og den andre blir igjen på Cuba. En god bok (men muligens noe partisk) med et hjerteskjærende portrett av det kubanske hverdagslivet etter Castros revolusjon.

VSCUHAV1083

 

8. Eat, Pray, Love (Spis, elsk, lev)

av Elizabeth Gilbert

I denne boken (som for øvrig også har blitt filmatisert) følger vi Elizabeth, som etter å ha innsett at hun ikke lever det livet hun ønsker å leve, kvitter seg med alle eiendeler og legger ut på en lang reise som tar henne til Italia, India og Indonesia.

VSIDDPSNDA1024

 

9. Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede

av Jan Wiese

En nydelig liten bok som finner sted i vakre, italienske omgivelser. På et middelaldertorv i Italia kler en kvinne seg naken for sin elskede. Og den elskede vet å gjengjelde denne kjærlighetserklæring. Men hvordan har denne historien havnet og blitt glemt i Vatikanets enorme bibliotek? En dag finner en ensom bibliotekar de glemte fortellingene, men da bibliotekaren gir seg i kast med papirene fra Vatikanet, blir resultatet skjebnesvangert.

VSITROM1187

 

Hva liker du best å lese? Del gjerne tips og opplevelser med oss i kommentarfeltet under ⇓

Kategorier