Reis til Cuba – og på cruise!

cuba cruise toppbilde

De fleste vet at isfronten mellom Castro og USA i disse dager tiner sakte, men sikkert,  og at Cuba er i vinden som aldri før. Nå kan du kombinere cruisingen i amerikanske 60-talls biler i Havanna med et cruise til Jamaica, Mexico og Caymanøyene!

Først tar du noen dager i Havanna mens cruiseskipet MSC Armonia ligger til kai. Cubas hovedstad er en by som ikke ligner noen andre – Havanna er nærmest et levende museum med storslagen arkitektur, kirker og torg, og ikke rent sjeldent ser du politiske budskap i stort og fargerikt format på veggene rundt omkring i byen.

IMG_0445

Gjennom suset fra de gamle, amerikanske bilene fra 50-tallet som preger gatebildet høres mambo, cha-cha og salsarytmer. Gamlebyen Habana Vieja står nå på UNESCOs verdensarvliste, og der kan du ta en drink på berømte La Bodeguita del Medio og El Floridita – Hemingways favorittbarer.

IMG_0111

Tips! Cubansk mat er ikke kjent for å være noe gastronomisk høydepunkt, så Havannas beste spisesteder blir flittig frekventert og har gjerne ventetid om de i det hele tatt har ledig bord samme kveld. Prøv Porto Habana, Habana 61 eller San Cristobal Paladar.

Sjekk forfatteren Dag Hoels Cuba-tips

Havana.

Etter dagene på land setter cruiseskipet kurs mot åpent hav, og du får muligheten til å oppleve alt skipet har å by på. Du kan svette fra deg i treningsstudioet, late deg ved bassenget eller delta i noen av aktivitetene som tilbys om bord.

VRAMSCA1061_2_30

Neste dag legger skipet til kai i herlige Montego Bay på Jamaica. Jamaica er kjent for sine fantastiske sandstrender, og langs The Hip Strip nede ved stranden finner du restauranter, nattklubber og butikker.

Downtown. Montego Bay.

Downtown. Montego Bay.

Når du så våkner etter en ny natt om bord har MSC Armonia nådd frem til George Town, hovedstaden på Caymanøyene. Her kan du bade på øyas mest spektakulære sandstrand Seven Mile Beach eller shoppe litt designerklær – her handler du nemlig skattefritt.

VRAMSCA1026_2_30

Cruisets neste stopp er Cozumel, et skikkelig dykke- og snorkleparadis. Det finnes mange små korallrev der du kan se alt fra papegøyefisk til havskilpadder. Cozumel har også flere små områder med mayaruiner, og selvfølgelig restauranter der du kan nyte det mexicanske kjøkkenet.

Cozumel. Mexiko. Mexico.
Etter en herlig uke med spennende opplevelser går turen tilbake til Havanna og cruiseskipets siste stopp. Den siste uken kan du ligge langflat i sola og nyte den deilige lyden av bølgeskvulp – en hel uke på hotell i Cubas strandparadis Varadero venter.

Cruisekombinasjonen kan du bestille her

Playa Caleta