Reisebrev: På treningsreise

treningsreise

Når du hører «treningstur til Mallorca» tenker du kanskje at det ikke er det ferien skal handle om. På ferie skal man kose seg og slappe av, ikke trene. Eller?

En kveld i mai i år ankommer Tonje og Elise Mallorca. De har bestilt en treningsreise med Ving for første gang.

Sunprime Waterfront i PlayabuktenMallorca møtes vi i lobbyen av velkomstdrinker, goodiebags og reiselederen vår. Det er her vårt knutepunkt for reisen skal være: her finnes det kontinuerlig tilgang på frukt, vann og påmeldingslister for treningstimene.

Hverken jeg eller Elise har vært på treningsreise med Ving før, og når vi legger oss på lyse, romslige rom den kvelden er vi begge spente på hva morgendagen vil bringe. Hvordan er treningen? Er det for lite trening? For mye trening? Hvordan er instruktørene? Passer dette egentlig for oss?

Vi starter den første dagen med en herlig frokost: Juice, ferskt brød, ost, skinke, yoghurt, frukt og grønnsaker. Kokkene på hotellet disker også opp varmmat, hvis man heller vil ha det. Etter måltidet er batteriene fulladede og vi er klare for vår første treningsøkt: høypuls og styrketrening. Her møtes deltakere av alle slag og i alle aldre for en time med enkel koreografi, men høy treningseffekt.

Energien er på topp, og stemningen deretter. Instruktøren er oppmuntrende og tipser alle om hvordan de kan yte best. Når timen er slutt er vi deilig slitne og svette. Instruktørene minner oss om å få i oss nok vann, som de også gjør før og under treningen. Alle forlater timen med en god følelse av å ha gjort en innsats – og med et andpustent smil om munnen.

Etter timen utforsker vi hotellets store bassengområde, med moderne solsenger og utsikt over Middelhavet. Vi har hele tiden tilgang til alt fra treningsapparater til bassenget hvor vi kan kjøle oss ned. Fordi vi bare melder oss på de øktene vi vil, kan vi selv velge hvor mye fritid og avslapning vi vil ha. Hvis man vil får man med andre ord mer enn nok tid til å utforske Mallorca på samme måte som på en vanlig ferie, i tillegg til ønskede treningsøkter.

Senere samme kveld møtes alle treningsentusiastene til en fellesmiddag, og vi blir bedre kjent med hverandre. For de som vil er det morgenjogg langs stranden ved soloppgang neste morgen.

En uke senere er treningsreisen over. Noen er fortsatt støle på steder de ikke visste at det gikk an å bli det, og andre er allerede i gang med treningen hjemme. For de som ikke har trent mye før har gruppetimene vært harde, men ikke uoverkommelige. Vi har lært om mat og kosthold, noe som er nyttig informasjon til alle og enhver – uavhengig av treningsentusiasmen.

Både jeg og Elise er storfornøyde med treningsreisen. Det er en opplevelse det er verdt å prøve – og en vi sent vil glemme!

Hilsen Tonje Mollestad

tonje

Alle Vings treningsreiser kan du lese om her