Reiseguru i august – Torunn Hansen

Månedens reiseguru

Navn: Torunn Hansen
Alder: 42 År
Bor: Larvik
Favorittreisemål: Naama Bay i Sharm El Sheikh

Favorittreisemål: Det er vanskelig å svare på, siden jeg har vært så utrolig mange flotte steder. Jeg må nok allikevel svare Naama Bay i Sharm El Sheikh. Jeg vil først og fremst trekke frem det fantastisk klare vannet. Når du snorkler eller dykker kan du se veldig mange fisk, koraller og resten av det havbunnen har å by på i alle regnbuens farger. Mye av dette ser du bare ved å svømme også og du kan svømme med stimer av fisk rundt deg. Vennlige mennesker, gjestfrihet overalt, flotte hoteller, nydelig mat, kjempefine omgivelser og muligheter for å oppleve det meste. I tillegg er klimaet helt fantastisk, hele året.

Hvor går reisen neste gang: Det blir den årlige turen til Side i Tyrkia, hvor vi reiser vært eneste år i august/september.

Hvem reiser du helst med: Jeg reiser helst med familie eller gode venner. Venneturer kan gjerne være sammen med ei venninne eller en stor vennegjeng. Syns iblant det kan være godt å reise til hotell som bare tar imot voksne gjester, men også koselig å reise med barn.

Når reiste du sist med Ving: Siste turen med Ving gikk til Karon Beach, Thailand. Det var en tur som varte i 4 uker fra 18. desember til 16. januar 2012. Det var absolutt en kjempeflott tur!

Hva er ditt første reiseminne: Da jeg var liten og reiste på ferie med mine foreldre, gikk turene for det meste rundt om i Norge, så jeg har vel opplevd store deler av hva Norge har å by på. Da jeg var liten hadde jeg en stor drøm om å reise til Syden! Min første mulighet kom da jeg giftet meg og vi skulle på bryllupsreise. Da reiste vi til Puerto Del Carmen, Lanzarote og Kanariøyene. Det var noe av det aller beste jeg hadde opplevd. Etter det fikk jeg blod på tann og har reist utenlands så ofte jeg har hatt muligheten.

Hva er det rareste du har opplevd på ferie: Jeg har opplevd så mye rart at det er vanskelig å velge kun én ting. Jeg har sett seler komme svømmende inn mot stranden i Side i Tyrkia, jeg har sparket til en skilpadde da jeg badet fra en privatbåt vi leide i Side, jeg har feiret juleaften i Thailand og sett apekatter drikke brus på Phi Phi-øyene i Thailand. Jeg har også opplevd å miste flyet da vi skulle ut og reise, men en representant fra Ving kom opp med en løsning og reddet dagen.

Hva er ditt beste ferieminne: Mye å velge mellom her også, men det må nok bli bryllupsreisen i Puerto del Carmen, Lanzarote. Hotellet visste at vi var på bryllupsreise og de stelte i stand så romantisk ferie for oss. Ved ankomst ble vi møtt med champagne og blomster, senere på kvelden sto noen og spilte ved bordet vårt og slik fortsatte resten av ferien. Det var helt fantastisk!

Har du lært noe av reisene dine: Å ja, masse! Det tror jeg en ikke kan unngå, selv om en bare ligger på stranden. Jeg har lært mye geografi og ikke minst språk, jeg liker å lære noe om språket i landet vi skal til, før vi reiser. Uansett om jeg har vært der jeg skal før, repeterer jeg og lærer meg litt ekstra. Da lærer en så mye om lokalbefolkningen og deres kultur, men også om andre ferierende for man blir gjerne kjent med noen nordmenn eller andre skandinaver på tur. I tillegg har jeg også stiftet bekjentskap med folk som bor på noen av de stedene jeg har reist til, spesielt på de stedene jeg reiser til fast.

Hvorfor reiser du: Jeg reiser i hovedsak for å komme meg litt bort fra Norge, både på grunn av klima og for en avveksling fra hverdagen. Nå reiser jeg mye, de siste årene har det gjerne blitt 4 turer i året, dette for at helsen min blir så mye bedre når jeg kommer til det gode og varme klimaet.

Beste reisetips:
– Sørg for å ha orden på reisedokumentasjonen! Gyldig pass er kanskje det aller viktigste. Jeg lager også alltid en mappe til hver av de reisende med alt av reiseinformasjon, kopi av pass, helsekort, reiseforsikring og gjerne litt informasjon om stedet vi skal reise til.
– Vær hyggelig og behjelpelig når du er ute og reiser, både mot ansatte, innfødte og andre reisende. Det vil du få igjen for ved at ferien din blir mye triveligere! Hvem vet, kanskje du også skulle trenge tips eller hjelp en gang og da er det fint å ha bygget opp en god relasjon.
– For all del ikke overdriv dette overfor selgere og innkastere. Du må klare å forholde deg til disse uten å være uhøflig. Jeg for min del prøver å ikke få øyekontakt, for da er det mye lettere å gå forbi.
– Husk det er mange dårlige etterligninger av det meste, men noe er faktisk også bra.
– Ikke betal med kort, men om du skulle gjøre det, så se godt etter hvilket beløp de taster inn. Her er det mange fallgruver.

Hva reiser du aldri uten: Jeg har alltid to forskjellige bankkort med meg. For øvrig så reiser jeg aldri uten noen Euro i kontanter og gjerne litt av i myntenheten i landet man skal til. Jeg har alltid med meg toalettsaker i håndbagasjen. Jeg tar alltid med mageregulerende og melkesyretabletter og gjerne noe mot mygg.

Hvilket sted drømmer du om å dra: Jeg tror faktisk det må bli Florida eller Mexico. Jeg har også veldig lyst til å besøke Hellas eller Kroatia, siden jeg ikke enda har vært på disse stedene. Så er det jo bare en kort flyreise dit og billig er det også!

Andre tips du har lyst til å legge til;
– Pass på å ha lest alle reisepapirene grundig.
– Pass på å ha Reisebyråets tlf. nr. på stedet.
– Dobbeltsjekk alltid at Pass, kort og lignende både er med på turen og at de er gyldige. Ta alltid en kopi av disse, som du oppbevarer på forskjellige steder.
– Sjekk om du må ta noen form for vaksine til det landet du skal.
– Les gjerne litt om stedet du skal til, slik som skikk og bruk.
– Det er sjeldent billigere å bestille utflukter hjemme. Du får det faktisk ofte billigere eller til samme pris på reisemålet.
– Pass på om flyet er forsinket når du skal reise.
– Sjekk alltid permen på hotellet dagen før hjemreise om endring i reisetider.
– Pakk lite, husk at det ofte er masse fint og rimelig å få kjøpt.
– Bestill ekstra vekt om du vet du skal ha med mye. Husk at du må bestille spesialbagasje hvis du trenger det.
– Husk det er stor forskjell på størrelser i klær og sko.
– Ha med et par skikkelig gode sko.
– Husk kamera.
– Gjennom Ving kan man kjøpe billige ringeminutter via LandNCall i Spania og Thailand.
– Har du noe å klage på så gjør det umiddelbart. Det kan være vanskelig å få rettet det opp etter at du har kommet hjem.

  • Torunn Hansen

    Jeg ser det har kommet noe feilinformasjon i forhold til hva jeg opprinelig skrev, dette for det er to personer fra ving som har redigert og endret litt på teksten min, hadde nok skrevet litt for mye. Den siste som redigerte hadde ikke fått lest det jeg opprinelig skrev så skjønner godt det sniker seg inn noen feil da… Har fått redigert et par ting som ble misvisende men det meste stemmer 😉