Reiseguru i desember – Marianne Sørby Brekke

Navn: Marianne Sørby Brekke
Alder: 36 år
Bor:Tindlund i Sarpsborg

Hva er ditt favorittreisemål?
Etter å ha vært flere ganger både på Kreta, Kos, Alanya, Side, Florida, Irland og London, er Florida favoritten, uten tvil. Florida har alt! Deilige strender, mange fine små og store byer, biler, shopping, stabilt vær og fornøyelsesparker for både store og små.

Hvor går reisen neste gang?
Til Tenerife med Ving i mars. Det er et sted jeg aldri har vært, men lest mye om på Ving.no.

Cliffs of Moher i Irland.

Cliffs of Moher i Irland.

Hvem reiser du helst med?
Jeg reiser helst med familie, venner eller kjæreste.

Når reiste du sist med Ving?
Tror det var til Kos i 2007. Hotellet lå sentralt i havnen, kort vei til stranden og alle butikkene. Det var en veldig fin tur.

Hva er ditt første reiseminne?
Min første sydenreise var i 1995, til Sidemara Motel i Side i Tyrkia. Dit reiste jeg med min mormor, onkel og søskenbarn. Det var en opplevelse å få komme til et så annerledes sted, og så varmt som det var. Det første vi gjorde da vi kom dit var å veksle lommepengene jeg hadde fått med meg. Jeg vekslet nesten tusen norske kroner, og fikk tilbake flere millioner tyrkiske lire, det var spesielt! Dette var i påsken og vi hadde sol hele tiden og badet og koste oss hele uken. Jeg vil gjerne ta turen til Side igjen. Slik det er i dag virker som en stor kontrast fra den ganske rolige lille fiskelandsbyen jeg opplevde- den virker langt fra øde nå.

Hva er det rareste du har opplevd på ferie?
Det var nok på samme turen det. Glemmer aldri den koselige familien som drev hotellet i Side. De dekket på til frokost hver morgen, midt i solsteken, på småbord dekket av julevoksduker i påsken, det glemmer jeg aldri! Den turen gjorde inntrykk på oss alle, vi snakker om den fortsatt, selv om det har blitt mye reising siden den gang.

En annen ting som jeg husker godt er det å ligge på stranden på Miami Beach med knallblå himmel, og ane fred og ingen fare og plutselig oppdage at et forferdelig regn og torden dukker opp fra intet og fortsatt ingen skyer å se. Den eneste som pakket sammen og sprang til hotellet var meg, alle andre visste vel at alt var over i løpet av 10 minutter. Dette skjer nesten daglig i juni til september der borte, og det er over nesten før det har begynt. Men det visste jo ikke jeg.

Solnedgang i Siesta Keys.

Solnedgang i Siesta Keys.

Hva er ditt beste ferieminne?
Ååå, det er ikke så lett å plukke ut bare ett minne. Jeg har gode minner fra alle ferieturene mine, men her kommer tre av mine beste ferieminner:

1) Alanya med mamma, pappa og søster i 2009. Det var den første sydenturen vår sammen alle fire, og det var et fantastisk vær, nydelig mat, flott hotellrom med stor veranda og fin utsikt. Det å ligge på stranda i 40+ med en svær fruktbolle og høre bølgene skvulpe, det var ordentlig ferie.

2) Irland, sommeren 2009 da min venninne og jeg kjørte rundt i det flotte landet i ti dager. Det var en utrolig fin og litt annerledes ferie. Vanligvis har vi mye å prate om, men når vi kjørte rundt i kriker og kroker og oppdaget det fantastiske landskapet og folkeslaget, ja, da ble vi helt målløse. Vennligere mennesker skal man lete lenge etter. Min venninne var tilbake på ferie i Irland for andre gang året etter. Hun hadde forelsket seg i Aranøyene ute i havgapet på vestkysten av Irland, og jeg dro for å besøke henne der, slik at vi reiste hjem samtidig. Den spenningen og gleden jeg hadde da jeg sto på båten ute i havgapet og tittet innover mot øya den timen båtturen varte, føltes som en halv dag. Så fort båten rundet moloen så jeg henne. DER sto hun, så brun og så fin, og gjensynsgleden var stor med både tårer og latter da vi endelig møttes igjen. Hadde jo ikke sett hverandre på en HEL UKE!

3) Florida, april 2011 med en venninne. Vi bodde i Orlando nesten hele ferien, men fartet mye rundt omkring. Hotellet lå i sentrale International Drive, med masse spisesteder, butikker og fornøyelser. Gangavstand til Orlando Premium Outlet og bussforbindelser til alt rett utenfor døren. Etter åtte dager i ALLE fornøyelsesparker, leide vil bil og kjørte nedover langs hele østkysten med overnatting på Miami Beach, før turen gikk over til vestkysten. Solnedgang i Siesta Keys og oppover mot Tampa, over til Orlando igjen. For en opplevelse og vi så mange fine plasser, som vi aldri hadde sett om vi hadde sittet i en buss på hovedveien. Den nest siste dagen ble tilbragt på en meget varm Daytona Beach i stekende hete, og vi var enige om at dette var en opplevelse for livet hvor vi hadde oppfylt alle våre drømmer. 18 dager i stekende varme, og ikke noe regn er ikke å forakte! Florida i april er absolutt å anbefale.

Daytona Beach i Florida.

Daytona Beach i Florida.

Har du lært noe av reisene dine?
Jeg har blitt mer selvstendig, kunnskapsrik og lært mye geografi. Ulempen er jo at når jeg er på ferie, finner jeg alltid nye plasser jeg vil besøke neste gang, så jeg blir aldri mettet på det å reise.

Hvorfor reiser du?
Jeg er nysgjerrig av natur, liker å oppleve nye kulturer og steder som har hver sin unike historie. Det er også godt å komme seg litt bort fra hverdagens mas, få senket skuldrene og se og oppleve noe annet. Det gjør godt for kropp og sjel, og det lever jeg på i lang tid!

Hva er ditt beste reisetips?
Orienter deg om stedet du skal til på forhånd, gjerne på internett, da får du mye mer ut av ferien din.

Hva reiser du aldri uten?
Bortsett fra det man MÅ ha med som pass/reisedokumenter/penger, reiser jeg aldri uten kamera, bagasjevekt, en god bok, penn og papir.

Hvilket sted drømmer du om å besøke?
Aruba, Kina, Toscana og Spinalonga på Kreta.

Har du noen andre tips du ønsker å dele?
• Stress ned! Det er ferie.
• Pakk lite, men fornuftig! Du finner som regel alltid noe du ønsker å kjøpe, så sørg for å ha god plass i kofferten 
• Ikke vær redd for å utforske stedet du reiser til! Gå lange turer. Det fins som regel mye mer enn det som står skrevet i katalogene!
• Våg deg ut på lokalbussene i stedet for de store turistbussene, da ser du byen på en helt annen måte 

Ellers har jeg mye god kunnskap om Irland og Florida, har snart vært i hver krik og krok, og har mange gode tips om noen skulle trenge det.

 

Vil du være vår reiseguru? Send inn navn og detaljer her.