Reiseguru i juli – Caroline Leirflaten

Månedens reiseguru

Navn: Caroline Leirflaten
Alder: 22 år
Bor: Oslo
Favorittreisemål: New Zealand. Et fantastisk sted som bare må oppleves!

Hvor går reisen neste gang:

Neste gang jeg skal ut og reise blir på familieferie i august. Da går turen tilbake til Alanya i Tyrkia hvor vi har vært flere ganger og trives veldig godt. Ellers planlegger jeg også en tur til Thailand med kjæresten i løpet av høsten.

Hvem reiser du helst med?

Kjæreste, familie og venner.

Når reiste du sist med Ving?

I april 2012. Da var jeg i Alanya i Tyrkia med kjæresten min. Dette reisemålet er absolutt å anbefale! Noen av de tingene jeg liker best med Alanya er den fine Kleopatra-stranden, trivelige mennesker – dog litt innpåslitne til tider i basarene, men alltid hyggelige og imøtekommende, og den gode maten – spesielt Marina nede ved havnen og Red Tower Brewery litt oppe i høyden med utsikt over havnen og den Østre stranden er verdt et besøk.

Hva er ditt første reiseminne?

17.mai feiring på Kypros i 1992. Vi bodde på Sunwing Resort Sandy bay, og Vingvertene arrangerte 17.mai-tog og -leker. Det var norske flagg og 17.mai-stemning i hele Ayia Napa!

Hva er det rareste du har opplevd på ferie?

Da jeg ble matforgiftet på Samoa og den lokale legen kom på hotellet til meg. Den tykke, eldre innfødte mannen fra Samoa iført skjørt og flipflopper dro opp en svær sprøyte fra den gammeldagse, slitte legevesken sin og sa jeg kunne velge: sprøyte i baken eller drikke en merkelig rosa mikstur. Det ble miksturen på tross av at jeg var litt skeptisk, alternativet var i mine øyne hakket verre.

Hva er ditt beste ferieminne?

Jeg har veldig mange gode ferieminner, og det er vanskelig å plukke bare ett, men jeg må nok si at snorkling på Great Barrier Reef i Australia og svømming med delfiner i Paihia i New Zealand topper listen.

Har du lært noe av reisene dine?

Jeg har lært masse! Man lærer jo utrolig mye av å reise til nye steder, både av menneskene man møter og opplevelsen av reisen i seg selv. Vi nordmenn har mye å lære av andre kulturer og levesett. Jeg vil tro at det å reise har bidratt til å utvide horisontene mine, forbedret både allmennkunnskapen og ikke minst historie- og geografikunnskapene mine, samtidig som jeg har plukket opp litt språk og lokalkunnskap her og der.

Hvorfor reiser du?

Jeg reiser først og fremst for opplevelsen. Det er spennende med nye steder hvor gode opplevelser står i kø: nye og annerledes mennesker, interessante kulturer og god mat. Å få rømme fra dårlig vær og en hektisk hverdag hjemme i Norge er også en faktor som gir meg ekstra reiselyst.

Beste reisetips?

Len deg tilbake og nyt ferien. Enten du reiser på ferie for å lade batteriene på en strand eller om du liker utflukter og at det skjer noe hele tiden i ferien din, så er mitt råd å senke skuldrene og ta livet med ro. La inntrykkene synke inn, ikke bare hast videre. Virkelig ta ordentlig ferie! Dette lærte jeg på Samoa hvor alt går etter ”island time” – tiden er bare et tall, alt gjøres i sitt eget bedagelige tempo og livet nytes til det fulle.

Hva reiser du aldri uten?

Pass, penger, godt humør og et åpent sinn.

Hvilket sted drømmer du om å besøke?

Det er så mange fantastiske steder ute i verden! Mange av stedene jeg har vært tidligere har jeg utrolig lyst til å reise tilbake til. Samtidig er nye steder veldig spennende, så akkurat nå drømmer jeg om asurblått hav og hvite strender i Kroatia, og kulturopplevelser, fantastisk mat og vin i Italia eller Frankrike, for disse stedene har jeg aldri vært før. Jeg føler jeg aldri blir mett på reiseopplevelser!

Andre tips du ønsker å legge til?

Noen få reisetips for en bedre ferie tilslutt:

  • Pakk lett så du ikke får overvekt på vei hjem etter at det ble litt mer shopping enn planlagt.
  • Les alle reisedokumenter nøye, så du ikke ender opp på flyplassen i Antalya uten euro i kontanter og får problemer med å få kjøpt visum (Lira er den tyrkiske myntenheten).
  • Ta alltid ut litt lokale penger på forhånd, så du ikke står på Samoa uten penger, fordi kortet ditt ikke fungerer i den eneste minibanken på hele øya.

Ellers er det bare å kose seg og nyte ferien 🙂

Vi takker Carolines for inspirerende tips, og setter pris på at hun ønsker å dele sine ferieopplevelser med oss og dere.

Ønsker du å være månedens reiseguru?

  • Pingback: Reiseguru Juli – Caroline Leirflaten | TravelSquare()