Reiseguru i juni – Asbjørn Torgersen

Navn: Asbjørn Torgersen
Alder: 63 år
Bor: Rjukan
Favorittreisemål: Canada

Hvor går reisen neste gang: Antagelig Gran Canaria til høsten

Hvem reiser du helst med? Familien. Siri (kona) og sønnen Thomas på 17 år.

Når reiste du sist med Ving? Så vidt jeg husker er det nå 3-4 år siden vi reiste med Ving til Alcudia på Mallorca. Men har fløyet med flyselskapet Thomas Cook for under ett år siden.

Hva er ditt første reiseminne? Jeg må tilbake til året 1963, da jeg i en alder av 15 år tok sommerhyre på en Fred Olsen båt som het Barlind. En tur på cirka to måneder hvor mange av landene rundt Nordsjøen og ned til Kanariøyene var på båtens laste- og lossesteder. Husker i alle fall havner som Rouen, Le Havre, St. Malo, Caen, London og Las Palmas.
Hva er det rareste du har opplevd på ferie? Det som nok har festet seg best i hukommelsen var fra en ferietur i Canada i 1969. Jobbet en periode i skogen nær en by som heter Prince George i BC. Der ble jeg vitne til en bjørnemor med to unger som ruslet forbi i en avstand av bare cirka 20 meter. Og det var ikke i en av nasjonalparkene. Fascinerende og litt skremmende.

Hva er ditt beste ferieminne? Har utrolig mange gode ferieminner. Men husker ekstra godt en mai-måned-ferie vi hadde på Mallorca for cirka 10 år siden. (Alcudia). 14 dager med knall blå himmel og rundt 25 graders varme hver dag, har aldri gått i glemmeboka.

Har du lært noe av reisene dine? Man lærer utrolig mye geografi når man farter mye. Dessuten finner man kjapt ut at mennesker på ferie generelt, utgjør et hyggelig folkeferd dersom man selv er tilsvarende hyggelig.

Hvorfor reiser du? Jeg (vi) reiser hovedsakelig for å sikre oss mot mye av det dårlige været man ofte opplever her hjemme på berget. Men selv reiser jeg også mer enn gjerne helgeturer i sommer-Norge. Ferieturer hvor fjord- og elvefiske er rekerasjonsmiddel i særklasse.

Beste reisetips? Det må være at flest mulig gis anledning til å opplevde den kanadiske naturen på vestkysten. Når det gjelder litt nærmere reisemål anbefaler jeg mer enn gjerne Mallorca – eller en av de kanariske øyer.

Hva reiser du aldri uten? Pass, penger og pussede tenner….
Hvilket sted drømmer du om å besøke? Det er å ta med profesjonelt fotoutstyr og besøke en ”halvt nordmann” som heter Torvaldo Kastdalen. Han bor på en av Galapagos-øyene hvor f. eks. sjøløver ”rauter” rett utenfor motellet han driver.

Andre tips du ønsker å legge til? Tror at land som for eksempel Bosnia og Hercegovina og Kroatia vil bli populære reisemål i årene framover. Besøkte selv Sarajevo i Bosnia i april. En krigsherjet by på mange måter. Men hvor menneskene viser en vennlighet som helt klart overgikk mine forventninger.

har du noen spørsmål til Asbjørn kan du gjerne stille han noen spørsmål i kommentarfeltet.

Ønsker du å bli neste måneds reisegur? Meld deg på her