Reiseguru i mai – Theresa Marie Sperre

Navn: Mie (Theresa Marie Sperre)
Alder: 40
Sivilstatus: Singel med to barn (3 og 9)
Bor: Bergen
Favorittreisemål: Mor: København, Barna: Dyreparken i Kristiansand

Hvor går reisen neste gang: Vi skal til Dyreparken i sommer, men jeg drømmer å reise tilbake til Las Vegas, og neste langtur med barna blir til Arguineguin på Gran Canaria.

Hvem reiser du helst med?: Barna mine.

Hva er det rareste du har opplevd på ferie?: Når vakten som gjennomsøkte vesken min ved inngangen i Disneyworld plukket opp eplet mitt og sa strengt at jeg ikke måtte gi det til Snehvit. :D

Hvor reiste du med Ving sist?: Malaga i Spania. Fantastisk fint sted som kan anbefales.

Hva er ditt beste ferieminne?: Turen til Disneyworld i Orlando og Miami sammen med sønnen min i 2008. Å oppleve Disneyworld sammen med femåringen var helt fantastisk. Å få møte “levende” Disneyfigurer som Buzz Lightyear var veldig stort for ham.

Har du lært noe av reisene dine?:
Å pakke mest mulig effektivt! Har også lært endel språk og om ulike kulturer og historiske begivenheter. Pompeii i Italia var helt fantastisk i så måte, som å gå rett inn i historiebøkene.

Hvorfor reiser du?:
For å koble av fra hverdagen og for å oppleve spennende steder i virkeligheten som man har lest om eller sett på film. Reiser er også en fin måte å bli bedre kjent med de menneskene man reiser sammen med.

Beste reisetips for andre alenemødre?: Planlegg godt på forhånd, vær beredt på alt, og åpen for tilpasning underveis. Et eksempel: En gang skulle vi ta buss fra Kristiansand til Oslo. Imidlertid ble sønnen min bilsyk etter 15 minutter på bussen. Vi gikk av i Arendal og tok toget derfra videre til østlandet. Jeg hadde både våtservietter og et klesskift i håndbagasjen så vi kunne skifte raskt. Når man reiser med små barn bør et ekstra skift eller to alltid være med i håndbagasjen. Det er også lurt å ta med aktiviteter til barna. Tenk på at tingene skal være lette og ta liten plass. Ipod med musikk/eventyr/lydbøker, tegnesaker og papir har vi alltid med. På sist ferie hadde vi feks. med noen ruller med dekortape som både eldstemann på 9 og vesla på 3 hadde mye morro med. Ha med drikke og mat, unngå godterier i starten av turen, spar det til det siste strekket på slutten hvor de begynner å bli lei.

Hva reiser du aldri uten?: Våtservietter, plaster og ekstra klesskift til barna.

Hvilket sted drømmer du om å besøke?:
For meg er Australia er drømmedestinasjonen! Barna vil helst til Eurodisney i Paris.

Andre tips du ønsker å legge til?: Når man reiser med barn er det viktig å ta hensyn til dem, når barna har det bra blir det kjekt for foreldrene også. For alle reisende så anbefaler jeg å bruke litt tid på research på nettet eller å kjøpe gode guidebøker/låne reiseguider på biblioteket før man drar så slipper man å bruke tid på å finne ut av det i ferien. Det er ikke alltid lett å komme seg på nett der man er. På de mest vanlige turiststedene anbefaler jeg å prøve å trå litt utenfor hovedstrømmen både når det gjelder resturanter og severdigheter, det beste er å komme i kontakt med lokalbefolkningen som kan gi tips om litt mer ukjente resturanter og opplevelser.

Mie blogger også innimellom. Her kan du lese mer om hva som foregår i hennes hverdag.
Blogg: miesmirakler.blogspot.com

Har du noen spørsmål til Mie, kan du gjerne stille hennes spørsmål i kommentarfeltet.

Kategorier