Reiseguru i mai – Theresa Marie Sperre

Navn: Theresa Marie Sperre (Mie)
Alder: 40
Sivilstatus: Singel med to barn (3 og 9)
Bor: Bergen
Favorittreisemål: Mor: København, Barna: Dyreparken i Kristiansand

Hvor går reisen neste gang: Vi skal til Dyreparken i sommer, men jeg drømmer å reise tilbake til Las Vegas, og neste langtur med barna blir til Arguineguin på Gran Canaria.

Hvem reiser du helst med? Barna mine.

Hva er det rareste du har opplevd på ferie? Når vakten som gjennomsøkte vesken min ved inngangen i Disneyworld plukket opp eplet mitt og sa strengt at jeg ikke måtte gi det til Snehvit.

Hvor reiste du med Ving sist? Malaga i Spania. Fantastisk fint sted som kan anbefales.

Hva er ditt beste ferieminne? Turen til Disneyworld i Orlando og Miami sammen med sønnen min i 2008. Å oppleve Disneyworld sammen med femåringen var helt fantastisk. Å få møte figurer som Buzz Lightyear var veldig stort for ham.

Har du lært noe av reisene dine?
 Å pakke mest mulig effektivt! Har også lært endel språk og om ulike kulturer og historiske begivenheter. Pompeii i Italia var helt fantastisk i så måte, som å gå rett inn i historiebøkene.

LES OGSÅ: Dette er Ving-ansattes beste reisetips 

Hvorfor reiser du? For å koble av fra hverdagen og for å oppleve spennende steder i virkeligheten som man har lest om eller sett på film. Reiser er også en fin måte å bli bedre kjent med de man reiser sammen med.

Beste reisetips for andre alenemødre? Planlegg godt på forhånd, vær beredt på alt, og fleksibel underveis. Et eksempel: En gang skulle vi ta buss fra Kristiansand til Oslo, men sønnen min bilsyk etter 15 minutter på bussen. Vi gikk av i Arendal og tok toget derfra videre til østlandet. Jeg hadde både våtservietter og et klesskift i håndbagasjen så vi kunne skifte raskt. Når man reiser med små barn bør et ekstra skift eller to alltid være med i håndbagasjen. Det er også lurt å ta med aktiviteter til barna. Tenk på at tingene skal være lette og ta liten plass. Ipod med musikk/eventyr/lydbøker, tegnesaker og papir har vi alltid med. På sist ferie hadde vi feks. med noen ruller med dekortape som både eldstemann på 9 og vesla på 3 hadde mye moro med. Ha med drikke og mat, unngå godterier i starten av turen, spar det til det siste strekket på slutten hvor de begynner å bli lei.

Hva reiser du aldri uten? Våtservietter, plaster og ekstra klesskift til barna.

Hvilket sted drømmer du om å besøke?
 For meg er Australia er drømmedestinasjonen! Barna vil helst til Disneyland i Paris.

Hvilke reisetips vil du dele med leserne? Når man reiser med barn er det viktig å ta hensyn til dem, når barna har det bra blir det kjekt for foreldrene også. For alle reisende så anbefaler jeg å bruke litt tid på research på nettet eller å kjøpe/låne gode guidebøker før man drar så man slipper å bruke tid på å finne ut av det i ferien. Det er ikke alltid lett å komme seg på nett der man er. På de mest vanlige turiststedene anbefaler jeg å prøve å seg litt utenfor turisttråkket både når det gjelder resturanter og severdigheter. Det beste er å komme i kontakt med lokalbefolkningen som kan tipse om litt mindre kjente resturanter og opplevelser, som kan være vel så bra.

Du kan lese mer om Mies hverdag på bloggen hennes.

Har du noen spørsmål til Mie kan du stille dem i kommentarfeltet under.