Reiseguru i november: Rakel Tomasgaard

Navn: Rakel Tomasgaard
Alder: 15 år
Bor: Lillesand, det glade Sørland

Hva er ditt favorittreisemål?
Det må være Altea, Spania. Det er en veldig sjarmerende by, med mye historie og folkeliv. Det er ikke en typisk turistby, men har likevel mye å by på. Man har alt fra fjellbyen Guadalest til storbyen Benidorm innen rekkevidde.

Hvor går reisen neste gang?
Den går til Puerto Rico på Gran Canaria. Jeg har vært der én gang tidligere, og gleder meg til å reise dit igjen. Puerto Rico er riktignok en mer preget turistplass enn der vi var sist gang, men har så mye å by på at det ikke gjør noe. Her kan man slappe av på stranda, en café eller ta båt til vakre Mogán.

Hvem reiser du helst med?
Siden jeg er såpass ung reiser jeg med familien min. Jeg synes det er veldig gøy å reise med flere familier og venner.

Når reiste du sist med Ving?
Da jeg var på Gran Canaria i 2009. Vi bodde på et kjempeflott hotell med kort gåavstand til stranden og butikker. Det var en veldig fin tur!

Hva er ditt første reiseminne?
Det var da jeg var seks år gammel og for første gang skulle til «Syden». Da var det Alcudia, Mallorca, som var reisemålet. Et perfekt sted for både store og små! Der koste vi oss med bygging av sandslott, dansing og lek med bamseklubben på hotellet og små barnedrinker i baren. Det var så stas å få drink med paraply!

Hva er det rareste du har opplevd på ferie?
Det var da vi feiret 17.mai på Mallorca. Jeg visste ikke at det var SÅ mange nordmenn der vi bodde, men det var det visst! Jeg våknet av et voldsomt bråk i gaten rett ved hotellet, og da jeg gikk ut på verandaen så jeg ett langt 17.mai tog med små barn som viftet med de norske flaggene sine! Det var en annerledes, men morsom måte å feire 17.mai på.

Hva er ditt beste ferieminne?
Det var da jeg og en venninne dro sammen på språkreise til Malta i sommer. Jeg var veldig spent på hvordan det skulle bli å være tre uker på en helt fremmed plass, langt hjemmefra, uten foreldre. Jeg fikk meg venner for livet og noen reiseminner som aldri kommer til å bli glemt. Malta var en vakker øy, som jeg så absolutt skal reise tilbake til! Her fikk man alt fra store klipper, til hvite strender og storbyshopping.

Har du lært noe av reisene dine?
Jeg har blitt mye mer selvstendig og mer trygg på språkkunnskapene mine. Jeg har også lært å slappe av og nyte og være borte. Man trenger ikke å dra til andre siden av jordkloden for å slappe av å være på ferie, bare det å ta seg en biltur rundt i Norge kan være nok!

Hvorfor reiser du?
Fordi jeg synes det er så innmari gøy å oppleve nye plasser og nye kulturer. Det er også noe med det å kunne ha fri fra hverdagens mas og bare slappe helt av uten å tenke på tusen andre ting.

Hva er ditt beste reisetips?
Ta med deg ett lite førstehjelpsskrin. Man vet aldri hva man kan få bruk for og noen steder er det helt umulig å få hjelp på apotekene.

Hva reiser du aldri uten?
Jeg reiser aldri uten pass, reisedokumenter, litt småpenger og mobilen min. Jeg har også alltid med meg Ipod og øreplugger på lange flyreiser.

Hvilket sted drømmer du om å besøke?
Mexico står veldig høyt på lista! Kritthvite strender, palmer og varme er noe jeg elsker, og jeg vet at Mexico kan tilby alt det og mer. Ellers drømmer jeg også om å reise til New York på en skikkelig shoppingstur!

Har du noen andre tips du ønsker å dele?
– Ikke pakk mer en du trenger. Man slenger ofte med ett par ekstra topper i kofferten sånn i tilfelle, men tro meg, du får ikke bruk for dem.
– Du er på ferie, ikke stress med å se ut som du skal på den røde løperen hver dag!!

Vil du være vår reiseguru? Send inn navn og detaljer her.