Reiseguru i oktober – Line Grandahl Hammerstad

Månedens reiseguru

Navn: Line Grandahl Hammerstad
Alder: 34 år
Bor: Hafslundsøy, rett utenfor Sarpsborg

Hva er ditt favorittreisemål?
Det er vanskelig å svare på. Hvis det er snakk om en storby så er jeg veldig glad i New York. Her finnes ALT: full fart, bra shopping, koselige parker og så videre– jeg kunne holdt på i evigheter. London er også en stor favoritt, men siden jeg har bodd rett utenfor byen så er en reise dit å betrakte som “en tur hjem”.

Skal jeg velge en favoritt innen sol og bad, må det bli Mallorca på sommerstid. Øya har lange vakre strender, en historie, det er lett å komme seg rundt med leiebil og det er en kort flytur unna! Når det er kaldt og surt her hjemme frister det alltid med en tur til Tenerife. Når barna våre satt i vogn reiste vi mye dit. I Playa de las Americas er strandpromenaden som skapt for lange turer med barnevogn.

Hvor går reisen neste gang?
Nå er det straks avreise til Amsterdam, et sted jeg aldri har vært før, så det blir spennende! Det blir også en jentetur til London før jul. Når vinteren tar tak regner jeg med at fristelsen for en tur til sol og varme blir stor, så mest sannsynlig blir det en restplasstur til en av Kanariøyene.

Hvem reiser du helst med?
Litt forskjellig. Det er veldig koselig å reise sammen med mann og barn, uten å måtte tenke på jobb, skole, barnehage og så videre. Noen ganger reiser jeg alene med en bok og god musikk, eller sammen med venner.

Når reiste du sist med Ving?
I år har jeg hatt to turer med Ving. I vinterferien var vi i Egypt (Sharm el Sheikh) for første gang og i mai fant vi et restplasstilbud til Mallorca (Alcudia).

Hva er ditt første ferieminne?
Når mine foreldre tok meg med til Karphathos, min første chartertur i 1987. Vi bodde på Hotel Seven Stars. Jeg husker spesielt godt at pappa og jeg kjøpte en stor vannmelon som vi brukte lang tid på å kutte opp siden vi bare hadde en liten lommekniv.

Hva er det rareste du har opplevd på ferie?
På tur til Mauritius hadde vi leid bil med guide som kjørte oss rundt på øya. På vei tilbake måtte vi kjøre gjennom hovedstaden, Port Louis, hvor vi støtte på en utrolig trafikkork. Mauritius er befolket av mennesker som tilhører mange forskjellige religioner og akkurat denne dagen var det en stor hinduistisk markering. Det var en stor parade som sperret alt av hovedveier og innfartsårer. Det var spesielt å oppleve en slik markering, som var så viktig for noen, samtidig som det for oss og vår guide, som tilhører en annen religion, var en helt vanlig dag.

Hva er ditt beste ferieminne?
Jeg blir alltid like stolt når jeg ser barna mine på scenen i Lollo & Bernies Mini Stars, enten de synger eller er utkledd som løver på sirkus! En annen ting som har festet seg som et godt minne var på cruise i det Karibiske hav. Da var det alltid spennende å trekke fra gardinene på morgenen for å se hvordan det så ut på utsiden, for så å nyte frokosten på egen balkong og se på innseilingen til en ny havn, eller bare nyte havet så langt øye kunne se.

Har du lært noe av reisene dine?
Ferien begynner for meg i det jeg låser døren hjemme. Det er viktig å slappe av og nyt ferien. Og husk: Det er ikke personen som sitter i check-in disken sin feil hvis noe er forsinket, de vet i de fleste tilfeller like lite som oss.

Hvorfor reiser du?
Siden jeg har en jobb som gjør at jeg må være tilgjengelig selv om jeg har gått hjem for dagen er det veldig deilig å kunne skru av mobil og ikke sjekke mail i perioder. Det er også spennende å se og oppleve nye kulturer, særlig nå som barna begynner å bli større og skjønner at ikke alt er likt som hjemme i Norge. (Bare det at man ikke får kjøpt pølse i lompe i Sverige gjorde stort inntrykk på min 6-åring).

Hva er ditt beste reisetips?
Sjekk værmeldingen før du drar og ikke la regn ødelegge ferien, ta heller med regntøy. Selv om turen går til “syden” er det innmari kjedelig å være inne i en liten leilighet fordi det regner. Og regndress og sandaler; DET er noe å fortelle vennene på skolen om når man kommer hjem! La også barna få være med å bestemme noen små leker de kan ha med på flyet som er “sitte-rolig-vennlige”. Skal du reise alene: Ta med ørepropper, kan være deilig på en lang flytur å stenge verden ute et par timer.

Hva reiser du aldri uten?
Pass, antibac/våtservietter, ekstra kredittkort (som selvfølgelig blir oppbevart separat fra det andre jeg bruker), jeg lagrer også alltid reisedokumentene slik at jeg får hentet de ut via nettet hvis noe skulle skje. Jeg har også litt ekstra snacks i veska (man vet aldri hvor lenge man kan bli forsinket eller sitte ombord på et fly). Og bagasjevekt, dette er spesielt viktig hvis man skal på storby/shoppingtur.

Hvilket sted drømmer du om å besøke?
Hawaii!

Har du noen andre tips du ønsker å dele?
Tenk nøye gjennom hva du pakker, du har garantert med for mye. Ta en ekstra sjekk, prøv klærne og se om de kan kombineres på andre/flere måter.

Hvis du reiser med barn, ta med en pakke knekkebrød, kjeks og litt “kjent” pålegg. Er ikke alltid to åringen er like begeistret for nye smaker slik som vi voksne er.

Uansett hva som skjer, hvor du er, hvem du er med og hva du gjør: KOS DEG, DU HAR FERIE!!!

Vil du være vår reiseguru? Send inn navn og detaljer her.