Reiseguru i september – Nina Elisabeth Solheim

Månedens reiseguru

Navn: Nina Elisabeth Solheim
Alder: 40 År
Bor: Sarpsborg
Favorittreisemål: Kypros Sunwing Sandy Bay


Favorittreisemål: For tiden er det Kypros Sunwing Sandy Bay pga lettvinthet og større krav til ferie. Dette er virkelig stedet som kan sine saker. Noe jeg har skrevet om på bloggen min; julianogmamma.blogg.no). Var på Egina ca 14 ganger i yngre dager, frem til -99. Lav standard på hotellene, men vi koste oss for det. Ble kjent med lokalbefolkningen der nede, siden dette er et lite sted. Reiste stadig inn til Athen og diverse øyer rundt øya. Bilturer rundt Egina var en selvfølge. I Agia Marina hvor vi hadde bosted, møtte vi Ted Kennedy en somme. Han kom inn med robåt og menget seg sammen med oss turister. Ene barnebarnet lekte faktisk med sønnen min som den gang var 1 år :). SAVNER Egina i programmet til Ving.

Hvor går reisen neste gang: Kypros, Sunwing Sandy Bay og deres nye leiligheter nede ved havet. Skal visstnok bli ganske så lik de på O.B.C Kreta, og dette var meget bra leiligheter.

Hvem reiser du helst med? Har alltid reist med familien min, og nå reiser de med meg. Dvs mine 4 barn på 5mndr , 12 år , 16 år og 18 år.

Når reiste du sist med Ving? Nå i august 2012 til Kreta til O.B.C ( Makrigialos)og Sunwing Sandy Bay i juni 2012:)

Hva er ditt første reiseminne? Da vi dro til Aegina utenfor Athen som 14 åring med foreldrene mine. Stedet så litt shabby ut, men gud hvor forelsket vi ble i dette stedet.

Hva er det rareste du har opplevd på ferie? Var på Sicilia en gang, og hadde halvpensjon. Og til dessert så stod det at måltidet skulle være forskjellige frukter dandert lekkert på et fat. Blei lange i maska de luxe…når vi fikk servert et eple og to moreller på en asjett… Var jo ikke det vi hadde forestilt oss da.:)

Hva er ditt beste ferieminne?
Reiste til Symi utenfor Rhodos, kom spik alene for å få alenetid fra barn og mann. En kveld så endte jeg opp ved nabobordet til selveste Tom Hanks og andre celebriteter ved en av stedets restauranter/bar….Men turte jeg å få tatt bilde sammen med han? Nei dessverre.

Har du lært noe av reisene dine? Ta ting med ro. Ting tar faktisk tid uansett. Beregn GOD tid ved avreise.

Hvorfor reiser du? For å få nok sol & varme, samt bade i rent vann. Og selvsagt nye opplevelser og oppdagelser.:) Det er spennende med nye steder hvor gode opplevelser står i kø: nye og annerledes mennesker, interessante kulturer og masse god mat.

Beste reisetips? At foreldre med små barn tar med seg en sekk med aktiviteter i.. Gjerne nye leker så barna holder seg rolig om bord i flyet. Eventuelt en bærbar sak med film. Blir lett kjedelig for barn å sitte, og flyet er INGEN lekeplass med livsfarlige traller om bord. Mine gutter har alltid måtte forholde seg rolige når vi reiser og har ikke lidd noen nød for det.
Komme seg utenfor hotellområdet og oppleve det greske/ spanske eller hvor en måtte befinne seg. Ferien bør bestå av litt mer en ”bayer”og badebasseng 😉

Hva reiser du aldri uten? Reiseapotek med ymse innhold når uhellet er ute. Og VISAkort samt pass. Husk å sjekke utløpsdato på passet, siden flere land krever at det er gyldig i 6 måneder etter hjemkomst.

Hvilket sted drømmer du om å besøke? Australia og østkysten der!

Andre tips du ønsker å legge til?
Ha ALLTID med en toalettrull i sekken når en reiser rundt på måfå med leiebil. Ikke alle steder de har toalettpapir faktisk. Og gjerne våtservietter eller desinfeksjonsmiddel på flaske, da ikke vannfasilitetene er helt på høyde med det vi er vant med.

Det viktigste når en reiser rundt, er at man respekterer de stedene man besøker. F.eks ved å dekke til nakne skuldre med et sjal m.m når man besøker kirker o.l

Være ydmyk og imøtekommende for det ”ukjente” og spør gjerne først om DU virkelig får lov til å ta bilder av vedkommende; for eksempel den greske gamle kona som hekler i husveggen, som igjen kan bli et meget så flott motiv for fotointeresserte:)

Vil du være vår reiseguru? Send inn navn og detaljer her.