Reiser du med små barn? Dette må du vite

En flyreise med baby og små barn kan virke skremmende på de fleste. Trikset er  å være forberedt på alle situasjoner som kan oppstå, og å ha et par nødløsninger i ermet. Strategi er nøkkelordet! Følger du disse seks punktene vil sjansene være store for at hele familien (og dine medpassasjerer) får en fin flyreise.

Alle foreldres drøm – glade og uthvilte barn!

 

Her er tipsene som redder flyturen:

 

¤ Bevegelse

For smårollinger som kan gå er det plass nok for at en liten kropp skal kunne boltre seg litt – selv på et lite fly. En liten barnekropp kommer seg frem de fleste steder, og forstyrrer ikke så mye. I verste fall kan det hende han/hun sjarmerer en medpassasjer eller to…

Utsikt fra flyet

En flytur er spennende saker, ikke rart det kan være vanskelig å sitte i ro.

 

¤ Snacks!

Ha alltid et lite arsenal med godsaker i reisesekken. Litt snacks i hånden er den perfekte avledningsmanøver – for det er utrolig hvor stor effekt en liten kjeks kan ha når det virkelig gjelder. Gå gjerne for en blanding av sunne varianter som pasta, brødskiver eller grønnsaker, med litt kjeks eller lignende som back-up.

 

¤ Leker

Noen leker i sekken er også noe som naturligvis må føres opp på listen. Et tips er å kjøpe en ny leke (eller lån av bekjente, så slipper du ekstra utgifter), så får du juniors begeistring over en ny, spennende ting med på kjøpet. Det kan holde han/henne sysselsatt i en god stund. Reiser du med Thomas Cook Airlines til ett av våre Sunwing Family Resorts får du ved Easy Travel 10 kg ekstra bagasje pr. person, og da er det jo bare å fylle opp med favorittlekene i kofferten også!

Sunwing Bangtao Beach

Med nye og gamle leker i sekken er du utrustet for både avledningsmanøvre og leggetid.

 

¤ Nettbrett og mobil

Skulle junior bli lei av både kjeks og lekebiler så finnes det heldigvis råd. Takket være moderne teknologi kan du trylle frem favorittprogrammene selv høyt oppe i luften. Når Fantorangen, Franklin og Timmy kommer på skjermen slukkes de fleste sorger. Etter en episode eller to er helt sikkert et av de mange,  interaktive spillene en morsom fortsettelse – dagens barn er jo så å si født med dataferdigheter, så denne aktiviteten pleier å slå an. Og kanskje du selv til og med kan få sneket deg til en høneblund.

 

¤ Sove på flyet

Forståelig nok er det å være ombord på et fly hakket mer spennende enn å ta seg en lur, men det er uansett verdt et forsøk. Kanskje kommer minsten i en rolig modus og faller til ro etter noen søvndyssende bærerunder langs seteradene. Det kan være lurt å følge de vanlige leggerutinene først, prøv med en liten lesestund og ta frem noen av de kjente og kjære favorittingene (koseteppe, yndlingsbamse etc.). Blir det suksess henger du opp et lett, lite teppe over barnets hode, så det ikke blir forstyrret av lys og bevegelser. Skulle det være slik at du har med en våken, liten energibunt å gjøre, så ikke fortvil – litt uregelmessigheter på søvnfronten får dere raskt justert når dere kommer frem.

Energibunt kan iblant forvandles til syvsover med de rette triksene.

¤ Bestill et ekstra sete

Barn under 2 år får ikke automatisk sitt eget sete når man bestiller en flyreise. Men med små barn på tur kan det være veldig godt med et ekstra flysete til minstemann. Bestill et ekstra sete hos  Thomas Cook Airlines når du reiser med små barn, og kom uthvilt frem. Har du et ønske om hvor du vil sitte kan du også reservere seter. Har flyet noen ekstra seterader med ekstra plass, for eksempel helt forrest i flyet, er dette midt i blinken for en småbarnsfamilie.

 

Har du flere tips?