Reisetips om Roma, fra A-Å, Del 2

Roma med Ving

De berømte spanske trappene!
Piazza di Spagas mest berømte severdighet og møtested er spansketrappen, eller Scalinata della Trinità dei Monti. Dette er et dobbelt trappeløp som går fra kirken Trinià dei Monti som ble bygget mellom 1723 og 1726. Spis enten før eller etter du har vært her. De fleste resturantene og kaféen rundt trappene er veldig overpriset.

Et veldig hellig området i Roma
Inne i Peterskirken er det strenge regler for påkledning. Unngå shorts, korte skjørt, utringede topper og nakne skuldre. Petersplassen er det store området på 340×240 meter som ligger foran en av verdens mest berømte kirker, Peterskirken. Kirken er bygget over apostelen Peters gravsted, men er ikke den opprinnelige Peterskirken. Denne versjonen ble vigslet i 1626. Kolonnadene som brer seg ut på hver side av plassen og kirken, består av fire parallelle søylerekker på til sammen 284 søyler. På toppen står det statuer av 140 helgener.
Les mer om Peterskirken her

Federicos verksted
Gjennom utstillingsvinduet stirrer en haug dukkehoder i porselen ut på deg. Går du inn gjennom døra kommer du inn til et lite rom fylt med ødelagte tallerkener, gamle marionettedukker og pyntegjenstander fra gulv til tak. Midt oppi alt sitter Federico Squatriti, en glattbarbert og tatovert muskuløs mann som tilbringer dagene i det lille familieverkstedet. Ligger rett ved Piazza del Popolo og Via di Ripetta. Les mer om verkstedet her


Gardens of the Villa Borghese ligger rett nord for sentrum.

Den vakre parken er navngitt etter de historiske bygningene som også ligger her. Bygningen ligger midt i parken og huser i dag et av Romas mest berømte museer, The Gallergia Borghesa Huset ble bygget på 1700-tallet, for Kardinal Borghese, av Flaminio Ponzio. Du kommer hit med metroen. Gå av på Spagna (Linje A) og følg skiltene til Via Veneto, eller kjør buss 116 fra Via Veneto. Les mer, og se bilder fra hagen her: