Reisetips om Roma fra A-Å, Del 4

Roma med Ving

La Roma være Roma, og reis til Pompeii på dagstur!
Pompeii utenfor Napoli ble som kjent tragisk rammet av et dødbringende vulkanutbrudd fra Vesuv den 24. august år 79 e.Kr. Byen er gravd ut fra størknet lava og avslører verdens best bevarte minne om livet i Romerriket.

Myten om Romas opprinnelse sier at to tvillinggutter – sønner av guden Mars – ble satt ut på Tibern og funnet av en ulvinne som foret dem opp. Guttene Romulus og Remus fikk senere vite av sin gudfar at det var deres skjebne å grunnlegge en by, og ifølge legenden skjedde det i år 753 f.Kr. De ble imidlertid ikke enige, og det endte med at Remus ble drept av sin bror. Over hele byen vil du se statuer og avbildninger som viser ulvinnen og de to guttebarna.

Nyt et måltid, og se på det italienske hverdagslivet fra en fortausrestaurant
Det finnes utallige fortausrestauranter. Finn en som ligger litt avsides, kanskje i en appelsinhage, eller olivenlund. Ro ned et par hakk, og nyt den italienske atmosfæren.

Obelisken på Piazza Navona er egyptisk og troner midt på plassen
Piazza Navone er sportsplassen i det gamle Roma, Her har det vært bane for hesteveddeløp, men også finere kultur-arrangementer, som teater. Det ligger mange fine restauranter rundt plassen som er vel verdt et besøk selv om de er noe dyrere enn gjennomsnittet. Ta deg en runde og se på menyene. Sett deg der tennene løper mest i vann.

Ved siden av denne plassen ligger Campo de`Fiori. Dette er en markedsplass for lokale italienere om morgenen, og har yrende uteliv på kvelden. Fra morgenen og frem til ca. kl 1500 får du kjøpt alt fra oster, til krydder og grønnsaker på denne deilige markedsplassen. Sett deg ned på en av kaféene ved plassen å nyt en deilig pastarett, mens du nipper til et glass vin.