Reisetips om Roma fra A-Å, Del 5

Roma med Ving

Pantheon er det best bevarte bygget i Europa fra antikken, og har stått så og si uendret fra det ble oppført for 2.000 år siden. Pantheon ble bygget av keiser Hadrian mellom 118 og 125. Kuppelen er et stort ingeniørverk som er bygget av gradvis tynnere og lettere materialer ettersom du nærmer deg toppen. Hullet er ni meter i diameter, og danner en dramatisk lyskilde inn i Pantheon. Selve kuppelen måler 44,4 meter i diameter. Det gjør den større enn kuppelen på Peterskirken!

Quanto costa? eller Hva koster det? som det heter på norsk
Shopping i Roma er ikke billig, men er du ute etter noen plagg fra kjente italienske designere finnes det mange muligheter. I to parallellgater ut fra Spansketrappen, finner du en rekke store og kjente motehus. I Via Condotti ligger blant annet Armani, Gucci, Prada, Valentino og MaxMara. Mens i Via Borgognona finner du blant annet Versace, Dolce & Gabbana og Laura Biagiotti. I hovedgaten Via del Corso finner du billigere butikker med kjedenavn som Zara og Mango.

Rødvin til lunch, og rødvin til middag!
Roma er byen man skal nyte i lange drag. Sett deg på en lokal restaurant. Nyt et glass rødt mellom alle opplevelsene, mens du sender en mms til de som sitter hjemme for å fortelle hvor fantastisk du har det.

Sykkelutflukt langs via Appia Antica
Hver søndag er en betydelig del av via Appia Antica stengt for nesten all biltrafikk. Da blir den gamle militærveien fra 312 f. Kr, som en gang var Romas viktigste vei, et populært utfluktssted for fotgjengere og syklister. Her kan du se alt fra mausoleer, kirkeruiner og minnesmerker til restene av et romersk sirkus. Det finnes flere steder å leie sykkel inne i byen, men et enklere alternativ er for eksempel Visitor’s centre ved Via Appia Antica 42.