Reisetips om Roma, fra A-Å, Del 7

Roma med Ving

Zzzz som en dronning kan du gjøre på Raphael Hotel i Largo Febo 2.
Dette er et av de mest berømte og eksklusive hotellene i Roma. Bortgjemt i Navonas bakgater, og tildekket av grønne blader, byr dette hotellet på ekte luksus. Dersom lommeboken ikke strekker til for et hotellrom, bør du likevel ta turen opp til takterrassen på hotellet.

Æ kjem tilbake!
Har du først vært en gang i Roma, kommer du som regel tilbake! Den romantiske storbyen har så mye å tilby, at en aldri blir lei den fantastiske atmosfæren. En grunn til at Roma er Amor baklengs..?;) Trastevere er kanskje ikke området man får tid til første gang man er i Roma med tanke på alle attraksjonene man skal gjennom. Men gang nr. 2, bør du komme deg til Trastevere. Trastevere er en liten, koselig bydel som ligger på den andre siden av elven fra de mer kjente turistområdene. Få turister finner veien hit. Her finner du trange, sjarmerende smug, balkonger overstrødd med klesvask og potteplanter. Åpne plasser med vakre fontener. Trastevere er et mekka for deg som liker spesialforretninger. Her finner du alt fra spesialister på treleker, til bokhandlere som spesialiserer seg på kunstbøker.

Ønsker du å se mer av Italia?
Ved hjelp av ferge eller lokalt fly, kan du komme deg til Sardinia! Nyt noen deilige dager på denne vakre grønne øya før du reiser tilbake til Roma.

Åååå, sier du det?
Ja, mange filmer har blitt produsert i Romas gater. Få litt inspirasjon før du reiser til Roma, og se filmer som The Talented Mr. Ripley, La Dolce Vita og Gladiator.